Nieodwołana rezerwacja, żądanie zapłaty za całość pobytu .

• Autor wątku Autor wątku kuba371
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kuba371

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam !

Jakiś czas temu rezerwowałem apartament na wyjazd do Austrii.( nie przez booking ani żadną inną stronę , tylko mailowo ) Wpłaciłem właścicielowi zaliczkę na konto w wysokości 100 Euro. Niestety ale wyjazd nie wypalił a ja totalnie zapomniałem o odwołaniu rezerwacji.... Teraz właściciel wysłał mi maila w którym chce abym zapłacił za całość pobytu. Na stronie internetowej apartamentu nie ma żadnego regulaminu rezerwacji , czy też regulaminu ośrodka. Właściciel przy dokonywaniu rezerwacji również nie powiadomił mnie o warunkach rezygnacji .
Co zrobić z takim fantem? Czy mogą być jakieś konsekwencje skoro nie zostałem o tym powiadomiony , na stronie nie ma żadnego regulaminu itp a rezerwacja została dokonana mailowo ? :o

Proszę sobie darować odpowiedzi w stylu trzeba było odwołać , tak jak pisałem kompletnie o tym zapomniałem .z góry dzięki za odpowiedź;)

Trzebaby sprawdzic jakie sa prawa konsumenta w austrii.

Pytanie czy wlasciciel apartamentu to firma...bo jesli nie to...

Pojęcia nie mam zwykły dom gościnny.... żaden hotel . Ale moim zdaniem nie ma raczej podstawy aby działać w ten sposób. inna sprawa gdyby rezerwacja była dokonywana przez booking albo jeszcze gdyby na ich stronie był regulamin . ale nie zostałem o tym uprzedzony w żaden sposób...:roll:

No właśnie tak jak pisałem , żadnej umowy nie mam :) Napisałem do gościa maila , że potrzebuje apartament 3 os. w takim i takim terminie . Na co odpisał mi tylko , żebym dokonał wpłaty zaliczki w wysokości 100 Euro na podane konto , tak też uczyniłem i to wszystko . nic nie podpisywałem ani nie załatwiałem przez żadną stronę typu booking. Pozdrawiam

4-12 Luty także właśnie leci;)

aha a na jakiej podstawie ? Regulaminu na stronie nie ma , nic nie podpisywałem i nikt mnie o tym nie uprzedzał

No i płacąc zaliczkę zawarliście umowę, wypada się z niej wywiązać. Jeśli nie chcesz, lub uważasz że właściciel obiektu nie ma racji, czekaj na jego ruch.

Powrót