Nieoficjalny serwis klubu

• Autor wątku Autor wątku mateoooo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mateoooo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witajcie. Mam do was takie pytanie: Otóż prowadzę serwis internetowy lokalnego klubu LKS Wola Dalsza Nieoficjalna Strona Klubu Strona Główna jest to rzecz jasna nieoficjalna strona tego klubu i mam takie pytanko: goście chcą mnie podać do sądu za to że prowadzę tą stronę oczywiście sam oplacam serwer z własnej kasy stronę wykonałem sam na silniku joomli więc chyba ja mam do niej prawa autorskie tak samo herb klubu również wykonałem więc chyba do herbu też ja mam prawa? więc co wy na to ??

Nie widzę żadnej podstawy prawnej dla ich roszczeń. Chyba, że Pan tam po nich "jeździ", obraża, ośmiesza. W co wątpię :D

Nie obrażam nikogo, raz tylko pomyliła mi się godzina meczu i zamiast 14 napisalem 15 i o to było najwięcej problemów bo mówiono mi że wprowadzam ludzi w błąd...?

Sorry ale w poprzednim poście nie ma funkcji zmień a przy tym jest :/ :/ Jedna osoba z klubu napisała mi że dadzą opinie o mnie do mojej szkoły idę teraz do LO zapewne w tej opinii będzie dużo bzdur na mój temat dlatego iż ten klub chce żeby ta strony była oficjalna jednak ja sie nie zgadzam bo nie będę miał z tego żadnych korzyści, w dodatku ta osoba wysłał mi fakera na gg (koleś ma koło 50) więc to chyba nie przystoi ? a i jeszcze wiem że karty zawodników między innymi moją podbijali na lewo bo żaden lekarz mnie nie badał ale Tu nie ma świadków i chyba nie bardzo mogę im w ten sposób naszkodzić, po 3 chcą mnie zdyskwalifikować z klubu właśnie z powodu tej strony i nie chcą mi wydać karty a jako że jestem niepełnoletni nie podpisywałem żadnego kontraktu więc nie mogą świadczyć żadnych roszczeń finansowych za wydanie karty?

Ostatnia edycja:
Witam,
strona jest dziś sygnowana jako oficjalna, więc pewnie problem się rozwiązał. Niezależnie, aby zminimalizować możliwość powstania problemów na przyszłość radziłbym zrobić małą podstronę z zastrzeżeniami prawnymi, w szczególności:

Wszelkie teksty, zdjęcia, grafiki, analizy, informacje oraz inne dane autorstwa xxxxxx (zwanego dalej "Autor"), a znajdujące się w serwisie Unknown Domain, chronione są prawami autorskimi. Autor posiada wszelkie prawa do zawartości plików serwisu - w tym zdjęć, grafik, tekstów, oprogramowania, analiz, informacji, dokumentacji i wszelkich innych danych autorstwa Autora

Autor nie gwarantuje, że użycie treści lub innej zawartości pobranych z Serwisu nie naruszy w szczególności praw własności ich właściciela, twórcy lub ich spadkobierców. W przypadku treści, zdjęć, grafik, etc. , w których podpisie lub przypisie oznaczone są prawa autorskie / źródła inne niż Autora, przed ich pobraniem należy uzyskać zgodę właściciela praw autorskich.

Teksty, analizy, informacje dane oraz inna zawartość przedstawiane są na stronach Serwisu zgodnie z zasadą 'Jak Widać'. Autor nie ponosi żadnej odpowiedzialności za dokładność, aktualność, kompletność oraz zgodność ze stanem faktycznym przedstawionych Materiałów oraz pozostałych tekstów, danych, analiz lub informacji występujące w tym serwisie.

Autor nie ponosi żadnej odpowiedzialności za żadne szkody będące rezultatem wykorzystania lub oparcia się na treściach lub jakichkolwiek innych tekstach, zdjęciach, grafikach, analizach, informacjach lub pozostałych danych stanowiących zawartość tego serwisu, a wykorzystanych przez Użytkownika tego serwisu. Całkowite ryzyko z tytułu użytkowania niniejszego Serwisu ponosi wyłącznie jego Użytkownik.

Autor nie ponosi odpowiedzialności za zawartość innych stron www (umieszczonych poza tym serwisem) lub lokalizacji (miejsc) sieciowych, linki do których umieszczone są na stronach tego serwisu. Osoby przechodzące w ten sposób do innych stron www, serwisów bądź lokalizacji (miejsc) sieciowych czynią to wyłącznie na własne ryzyko i odpowiedzialność.

To są wybrane, przykładowe zapisy, należałoby je oczywiście dopasować do Pańskiego serwisu.

Tak sprawa została rozwiązana można powiedzieć że się dogadaliśmy, na przyszłość będę pamiętał o umieszczeniu takich informacji

Powrót