Nieorginalne obuwie a sprzedaż na allegro

• Autor wątku Autor wątku pi0trek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pi0trek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Mam olbrzymi problem. Zrobilem wielką głupote i teraz musze za to odpowiadać. Poradźcie mi jakies najlepsze wyjście z sytuacji.
Sprawa wygląda w nastepujący sposób:
Począkiem pażdziernika sprzedałem przez allegro jedną parę nieorginalnych butów ze znakiem firmowym Puma. Wszystko bylo O.K. Dostałem pozytywny komentarz i do wczoraj nic sie niedziało. Wczoraj rano przyjechała do mnie policja kryminalna z nakazem przeszukania mieszkania w celu znaleźenia innych nieorginalnych rzeczy. Miałem jeszcze jedną kurtke i dwie pary butów. Nie zamierzałem tego sprzwdawać, kupiłem to dla siostry i dziewczyny. Buty które sprzedałem okazały sie za duze na siostre i chciałem sie tylko tego pozbyć. Policja zabrała w/w przedmioty. ja dowiedziałem sie tylko ze grozi ma sprawa karna z art 305 ust. 1 ustawy z dnia 30.06.2000 r. "Prawo własności przemysłowej"
Poradźcie mi jakieś rozwiązanie; najlepiej zeby obyło sie bez sprawy karnej. Czy jest np. możliwość skontaktowania sie z kancelarią reprezentującą Pumę i poproszenia o umożenie sprawy jeżeli pokryję koszty swojej bezmyślności?
Dodam ze nigdy nie bylem karany a jedynym źrodłem utrzymania jest renta po ojcu.

A i mam jeszcze zastrzeżenie odnośnie przeszukania domu. Po pierwsze policjanci nie wylegitymowali mi się a po drugie na nakazie przeszukania moje nazwisko bylo troszkę zmienione.

Wiem ze za głupote trzeba płacić ale bardzo prosze o pomoc bo nie wiem co robić.

Probuj sie dogadac, moze jak powiesz gdzie to kupiles to potraktuja Cie lagodniej...

no tak własnie mysle zrobic. tylko nie wiem czy lepiej kontaktowac sie telefonicznie czy wyslac pismo. i czy bezposrednio do pumy czy do kancelari prawnej ktora ja reprezentuje.

Powrót