niepełnoletność a sądowy nazkaz zapłaty -czu przechodzi na solidarny dług ???

• Autor wątku Autor wątku dario794
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dario794

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
W czasie gdy byłem niepełnolenim dzieckiem rodzice dostali sądowy nakaz zapłaty.Teraz po latach Miasto domaga sie ode mnie zapłacenia tego nakazu.Lokal jest kwaterunkowy tak jak kiedyś tylko że rodzice zostali wymeldowani decyzją Prezydenta miasta,ja teraz staram się otrzymać tytuł prawny do lokalu a miasto nakazuje mi zapłacenie tego sadowego nakazu z roku 2003 gdzie wtedy miałem 16 lat!!!Czy to jest zgone z prawem,przecież to nie jest dziedziczenie ustawowe.Czy jest jakiś przepis który reguluje taki przypadek???Jestem bezrobotną osoba bez zasiłku,korzystam z MOPS-u,ale żadne argumenty nie docierają do władz miasta.ŻĄDAJĄ ODE MNIE ZAPŁATY DŁUGU RODZICÓW A JAKI JA MIAŁEM WTEDY WPŁYW NA ICH DŁUGI WOBEC MIASTA???POMÓŻCIE PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

może sprawa się przedawniła?

marian.pazdzioch napisał:
może sprawa się przedawniła?

jest tych wezań do zapłaty łacznie 5 ale w tym jednym przypadku ja nie widnieje na nakazie zapłaty.Rok 2006-1465zł,rok2007-655zł,rok 2009-1287zł,2003-682zł, jak to jest z tym nakazem z 2003r właśnie wtedy byłem nieletni,potem podobno widnieję juz na nakazach choć nic o tym nie wiedziałem...rodzice się rozeszli,wyjechali i tyle...zostałem z długami z którymi sobie nie radzę.Co zrobić,czy da się coś w sądzie uzyskać jeśli tak to co mam zrobić?

odróżnij wezwania od nakazów zapłaty

odróżnij wezwania od nakazów zapłaty

przepraszam...to wszystko są sądowne nakazy zapłaty ale w tym jednym przypadku byłem nieletni...czy to też muszę zapłacić?Jeśli nie to na jakiej prawnej podstawie?

co do długu za czynsz to odpowiedzialność jest solidarna mieszkańców... ale jak odnieść się to do czasu z okresu niepełnoletności to osobiście nie wiem... niech się ktoś wypowie

co do długu za czynsz to odpowiedzialność jest solidarna mieszkańców... ale jak odnieść się to do czasu z okresu niepełnoletności to osobiście nie wiem... niech się ktoś wypowie

No właśnie to dla mnie jest istotne jak to sie ma do tego długu rodziców w sądownym nakazie zapłaty jak byłem niepełnoletni....proszę Was bardzo o pilna odpowiedz.

To już trzeci wątek w tej samej sprawie.
Należy zawsze kontynuować sprawę w zaczętym wątku a nie zakładać nowe.

Powielając wątki zniechęca się użytkowników do odpowiedzi.

Bedek napisał:
To już trzeci wątek w tej samej sprawie.
Należy zawsze kontynuować sprawę w zaczętym wątku a nie zakładać nowe.

Powielając wątki zniechęca się użytkowników do odpowiedzi.

Przepraszam jestem tu nowy i jeszcze nie umiem się tu poruszać....

Skoro juz jestem to chciałbym się zapytać czy:
1.Skoro są to nakazy zapłaty na moich rodziców i ja solidanie odpowiadam za nie ,to czy moge uzyskać na nie EUROPEJSKI NAKAZ ZAPŁATY,skoro ja je mam zapłacić?
2.Jak i gdzie ewentualnie mam się starać o taki ENZ?

dario794 napisał:
1.Skoro są to nakazy zapłaty na moich rodziców i ja solidanie odpowiadam za nie ,to czy moge uzyskać na nie EUROPEJSKI NAKAZ ZAPŁATY,skoro ja je mam zapłacić?
2.Jak i gdzie ewentualnie mam się starać o taki ENZ?
jak i przeciwko komu te nakazy zapłaty...???

Powrót