Niepelnoletnosc jatomi fitness

• Autor wątku Autor wątku slops99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

slops99

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
Mam 17 lat, jestem niepelnoletni. Dzisiaj udalem sie do klubu jatomi fitness chcac wyprobowac to miejsce. Wszedlem za darmo i wszystko bylo ok. Na wyjsciu zlapal mnie jeden z pracownikow naciskajac zebym podpisal z nimi umowe. Na poczatku nie zgadzalem sie ale udalo mi sie utargowac bardzo dobra cena wiec stwierdzilem ze podpisze (czas trwania to 1 miesiac, ale z tego co wiem to sie automatycznie przedluza). Dokument wymagal zgody rodzica, a bylem sam. Dostalem w recepcji zgode do wypelnienia dla rodzicow. Po powrocie do domu rodzice powiedzieli ze nie i nie wypelnili papieru. Problem polega na tym ze dostalem smsa "Welcome and thank you for joining us at jatomi fitness" co moze byc rownoznaczne z nalezeniem do klubu. Dodam rowniez ze nie placilem zadnych pieniedzy do tej pory i nie otrzymalem zadnej karty czlonka od jatomi. W internecie sa same zle opinie wiec podkreslam ze chcialbym uciec jakos od tego ze podpisalem ta umowe, nie muszac sie za bardzo nad tym meczyc. Czy ja jestem w tym klubie i powinienem sie martwic o jakies wezwanie do zaplaty czy spokojnie moge to olac?
Z gory dziekuje za pomoc

Ostatnia edycja:
Według regulaminu (2. Korzystać z Klubu mogą wyłącznie osoby spełniające łącznie poniższe warunki:
a) osoby, które uiszczają wymagalne Opłaty członkowskie zgodnie z Umową, na którą składa się Formularz
Aplikacyjny oraz Ogólne Warunki Członkostwa,
b) osoby pełnoletnie, bądź osoby małoletnie od 13 roku życia wyłącznie za pisemną zgodą, potwierdzoną
własnoręcznym podpisem przedstawiciela ustawowego złożonym na Formularzu Aplikacyjnym oraz
Formularzu Zgody Opiekuna Prawnego, (dalej: "Klubowicze").)
na członkostwo muszą zgodzić się rodzice, inaczej umowa jest nieważna, ponieważ nie spełniasz warunków. Tak mi się wydaje :)

sysiarudnicka napisał:
Według regulaminu (2. Korzystać z Klubu mogą wyłącznie osoby spełniające łącznie poniższe warunki:
a) osoby, które uiszczają wymagalne Opłaty członkowskie zgodnie z Umową, na którą składa się Formularz
Aplikacyjny oraz Ogólne Warunki Członkostwa,
b) osoby pełnoletnie, bądź osoby małoletnie od 13 roku życia wyłącznie za pisemną zgodą, potwierdzoną
własnoręcznym podpisem przedstawiciela ustawowego złożonym na Formularzu Aplikacyjnym oraz
Formularzu Zgody Opiekuna Prawnego, (dalej: "Klubowicze").)
na członkostwo muszą zgodzić się rodzice, inaczej umowa jest nieważna, ponieważ nie spełniasz warunków. Tak mi się wydaje :)

Czyli co? Nie powinienem nic robic czy sprobowac z nimi jakos to zalatwic?

slops99 napisał:
Czyli co? Nie powinienem nic robic czy sprobowac z nimi jakos to zalatwic?

Oni powinni dzwonić, nawet kilka razy w tygodniu :lol:wtedy można wyjaśnić sprawę.

sysiarudnicka napisał:
Oni powinni dzwonić, nawet kilka razy w tygodniu :lol:wtedy można wyjaśnić sprawę.

Czyli ten moj podpis i sms jeszcze nic nie znacza, tak?
W internecie czytalem ze z umowy ciezko jest zrezygnowac i sprawa czasto trafiala do sadu, chcialbym czegos takiego uniknac.

Ostatnia edycja:
No żebyś się nie zdziwił - Jatomi naciąga klientów jak się tylko da. Lepiej idź i osobiście się dowiedz co w przypadku jeśli Twoi rodzice nie wyrazili zgody, bo znając życie i praktyki tego klubu, to za pół roku przyjdzie wezwanie do zapłaty za 6 miesięcy członkostwa :)

tankiel napisał:
No żebyś się nie zdziwił - Jatomi naciąga klientów jak się tylko da. Lepiej idź i osobiście się dowiedz co w przypadku jeśli Twoi rodzice nie wyrazili zgody, bo znając życie i praktyki tego klubu, to za pół roku przyjdzie wezwanie do zapłaty za 6 miesięcy członkostwa :)

Wlasnie tego sie boje, ale akurat w tym wypadku to prawo jest chyba po mojej stronie. To moze byc jedynie stracony czas na pozniejsze wyjasnienia, ale pieniedzy ode mnie wyciagnac raczej nie moga.

Nie wiem czy rozwiązała się Twoja sprawa ale miałem bardzo podobną, pomógł rzecznik i oddali mi jeszcze to co im zapłaciłem. Tam pracują niewykwalifikowane osoby, które umowy nie potrafią dobrze wypełnić, czekają tylko na prowizje i "ładne" dziewczyny przyciągają głupków... ahh ale też dałem się wciągnąć :)

Witam,

córka będąc osobą niepełnoletnią podpisała umowę na rok, sfałszowała mój podpis na umowie. Oczywiście byłam tego nieświadoma. Do tej pory opłacała sobie sama należności miesięczne ze swojego kieszonkowego, teraz sytuacja się zmieniła, pieniędzy nie ma a płacić musi. Ja, ponieważ nie wyraziłam zgody na tą umowę, nie zamierzam płacić. Dodam, że bank nie wyraził zgody na comiesięczne ściąganie pieniędzy z konta córki, bo była osobą niepełnoletnią- płaciła więc sama w klubie. Na dzień dzisiejszy do końca umowy (zawartej przez córkę na 12 miesięcy) zostało 4 miesiące. W między czasie córka stałą się osobą pełnoletnią (dokładnie w lipcu) ale Jatomi nadal nie ma dostępu do jej konta. Czy mogę wypowiedzieć umowę, ponieważ mój podpis został sfałszowany przez córkę. Nadmieniam, że jest ona osobą uczącą się beż żadnych własnych dochodów.
Będę wdzięczna za pomoc :)

Midnightski napisał:
Czy mogę wypowiedzieć umowę, ponieważ mój podpis został sfałszowany przez córkę.
Tak, ale w wyniku tego córka poniesie odpowiedzialność karną za sfałszowanie podpisu, bo sprawa wyjdzie na jaw.

Ostatnia edycja:
Dziękuję, za szybką odpowiedź. Dla jej dobra oczywiście tego nie uczynię. Pozostaje mi wypowiedzieć ją jak najszybciej i zapłacić karę umowną...:wow:

Powrót