niepełnoletność Niemcy

• Autor wątku Autor wątku Stifmaster8six
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Stifmaster8six

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
witam mój znajomy został zastraszony policją w niemczech przez matkę córki z którą sie spotkał i zamiast godzine był z nia 3, ona ma 16,5roku on 25. czy i na jakiej podstawie i oraz jakie skutki może mieć takie zgłoszenie na policje? Nie wiem czy dobry dział w razie czego prosze o przeniesienie
Prosze o odpowiedzi

Zgłoszenie na policję samego faktu spotkań nie może i nie będzie miało żadnych skutków prawno-karnych. Jeśli już, to karalne mogą być tylko tzw. "Sexualhanldungen", czyli czyny o charakterze stosunków płciowych. Ponieważ ta dziewczyna ukończyła 16 lat, to takie stosunki mogą podlegać karze tylko wówczas, jeśli ta dziewczyna byłaby temu mężczyźnie w jakiś sposób "powierzona" (§ 174 StGB/niem. kodeks karny); np. jeśli byłby jej wychowawcą, nauczycielem lub w inny sposób uprawniony do nadzoru nad nią. A więc: Tyko strachy na Lachy.

kolega nie jest ani nauczycielem ani nie jest mu w jakimkolwiek stopniu powierzona, zwykła znajomość zawarta podczas pobytu na wakacjach za granicą, matka po prostu nie akceptuje go bo jest starszy 10lat. Co w kwestii niepełnoletności? wróciła o 2 w nocy, pewnie wina jest po jego stronie, że tego nie dopilnował ? dziekuje za odpowiedź powyżej

Nie ma przestępstwa, a zatem nie ma problemu policji. Jest tylko problem "teściowej". Ale jeśli to prawdziwa Liebe, to ani policja, ani ta (jeszcze nie-)teściowa, a już najmniej te 10 lat różnicy są problemem. Ale na jego miejscu nie uczyłbym jej tak póżno wracać do domu, bo kiedyś mu też nie wróci.

wiesz zwykla fascynacja, zleciało samo, dzieki Ci za odpowiedzi podaj adres wysle skrzynke browara:)

Proponujesz browara, a nawet nie zapytasz, czy jestem pełnoletni? Tu jest tzw. "Jugendschutzgesetz" (Ustawa o ochronie niepełnoletnich); gorsze przestępstwo, niż randka w krzakach z 17-letnią, czyli owszem można z 17-letnią, ale nie wolno je dać przed, podczas i po, żadnego alkoholu!!! Ordnung muss sein!!!

:D dobra to karton soku wybacz

Owszem, nawet bardzo pokarany, ale przez te "fascynacje", a raczej - jakby to powiedzieć - ich naturalno-przyrodnicze skutki, które urzędowo nazywają się "alimenty".

Powrót