niepelnosprawny na stanowisku zdrowej osoby

• Autor wątku Autor wątku aguusia88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aguusia88

Użytkownik
Odpowiedzi
179
Witam, mam umiarkowany st, jestem obslugiwana rowniez u doradcy w tym zakresie, jednak nie zawsze oferty sa dla osoby niepełnosprawnej. Czesto sa oferty po 40h tygodniowo za minimalna pensję. Wiem że mnie przyslyguje 7h pracy dziennej/35h tyg. Obecnie dostalam oferte na staz, skierowana dla wszystkich osob. Poprzednio pracodawcy oczekiwali osob niepelnosprawnych i pracowalam zgodnie z wytycznymi.nie wiem czy zgadzac sie na pelne godziny pracy czy dochodzic swoich praw. Boje sie ze jak zaczne tak robic to nikt mnie nie zatrudni. pracodawcy tez nie zawsze wiedza z czym sie wiaze zatrudnienie osoby niepelnosprawnej. Nie kazde stanowiska dla osob niepelnosprawnych spelniaja moje oczekiwania.

wszystko zależy od schorzenia. Pewnie masz w orzeczeniu - praca w warunkach pracy chronionej.
Odn stażu. Czy lekarz medycyny pracy wyraził zgodę na podjęcie pracy na zaproponowanym przez pup stanowisku?

Zapewne tak,praca chroniona, chociaz teraz nie rzuce okiem na dokumenty. Z lekarzem jest rozmowa jesli pracodawca przyjmuje na staz. Wybralam prace fizyczna,nie wiem czy firma zatrudnia niepelnosprawnych, nie wiem czy jestem wydolna. Doradca mowi ze jesli chodzi o godziny pracy to nalezy porozmawiac z osoba ktora podpisala umowe (inny urzednik?)

pierwszy staz z orzeczeniem byl wtedy kiedy obowiazywalo 8h pracy i tylko lekarz zgadzal sie na 7h. Drugi staz mialam unijny+pfron wiec tu obowiazkowo 7h, przy trzecim pracodawca szukal niepelnosprawnej osoby, wiem ze byl unijny ale chyba "normalny" 8h, pracodawca zgodzil sie na 7h pracy
pracy.

U doradcy sa pojedyncze prace dla niepelnosprawnych, w tym czesc dla mezczyzn, a dla kobiet sa np 2x sprzatanie

Mimo ze sa prace dla niepełnosprawnych to pracodawca zastrzega sobie te 40h. Chyba jest jakis dodatek do tej godziny bo tu cos spotkalam w jakims temacie? Ale pracodawca mowi min. 2000 zl bez niczego

Powrót