Niepełny wymiar pracy

• Autor wątku Autor wątku FRANCE
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

FRANCE

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Pracuję w jednym zakładzie pracy 21 lat na pełnym etacie na umowę na czas nieokreslony. Z powodu rzekomo trudnej sytacji finansowej (raczej zaniedbań lat ubiegłych , stąd długi) zaproponowano mi w tym roku umowę na 9/20 ( etat 20 w szkolnictwie społecznym) i nie na piśmie tylko ustnie. Boję się ,że gdy się zgodzę stracę prawo do zasiłku oraz inne przywileje na własną prośbę. Z drugiej strony rozumiem sytuację finansową i nie chcę oddawać sprawy do sądu. Czy mozna w razie czego sporządzić umowę na pismie , że w razie polepszenia sytuacji finansowej mogę otrzymać spowrotem pełny etat. Co zrobić?

Sporządzić aneks obniżający na 1 rok wymiar czasu pracy za porozumieniem stron.
Po upływie okresu z aneksu wymiar czasu pracy wróci do 1 etatu, nastąpi wypowiedzenie umowy lub aneks zostanie spisany ponownie (przy zgodnej woli stron).

Dziękuję za odpowiedź i proszę o kolejną pomoc. Moja umowa jest na nieokreślony.Jestem na nauczycielem gry na instrumencie , gdzie etat opiewa na 20 godzin dydaktycznych tygodniowo.Wymiar czasu pracy to 1-20 godzin. Wynagrodzenie za 1 godzinę dydaktyczną ok 40 zł i wynagrodzenie miesięczne jest płatne z dołu i zależne od ilości godzin( uczniów).W wakacje otrzymuję wynagrodzenie , które jest średnią z 10 miesięcy. Tak jak pisałam wcześniej do tej pory prawie zawsze miałam etat czyli 20 uczniów , lecz w tym roku otrzymałam 9 godzin ze względów ekonomicznych. Czy trzeba sporządzić jakiś aneks do umowy , czy jestem zależna od decyzji dyrektora ile mi godzin przyznać:(

Umowa opiewa na 1 etat i zarazem od 1 do 20 godzin dydaktycznych?

mam umowę o pracę z widelkami 1 do 20 godzin co jest równoważne z 20 uczniami na indywidualnych zajęciach. Jestem uzależniona od zapisanych uczniów. Jeżeli nie ma 20 to dostaje pensję za tylu ilu uczęszcza. Jednak zawsze tych uczniów jest ponad 20 i wtedy zgodnie z zapisem w statusie naszej szkoły mam etat.trochę to skomplikowane?

Wobec takiego zapisu w umowie nie potrzeba żadnego aneksu.
Będziesz prowadzić 9 godzin i za tyle zapłacą.

Powrót