D
DjMafffgoXXl
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Mam następujący problem ,jestem zatrudniona od 11 lat u jednego pracodawcy.Ostatnio stracił on prawo do najmowania lokalu i wysłał mnie na urlop mówiąc ,że jak wrócę to wszystko się wyjaśni.Ostatniego dnia urlopu wezwał mnie do siebie dając do podpisania następujący dok.(informuję panią...,że zgodnie z art.44 paragraf 4 KP od dnia.. zmienione zostało na okres 3 miesięcy miejsce wykonywania pracy ze slepu...na sklep...)w nerwach podpisałam je.Na moje szczęście pracodawca walnął byka w art. chodziło mu o art.42(tym samym uważam pismo za nieważne).Powiedział,że jak nie stawię się to będzie art.52.Załatwiłam sobie zwolnienie lek. w trakcie urlopu żeby wyjaśnić sytuację.Radca prawny powiedział mi że przeniesienie jest zgodne z prawem ale muszą być takie same warunki pracy.Tu jest problem ,pracowałam w trybie 2 zmianowym 16-22 i 10-18 tydzien na tydzień w nowej dzień 7-16 drugi 16-24 trzeci wolny(naprzemian).Mam małe dziecko i nie odpowiadają mi te godziny.W Inspekcji pracy powiedzieli mi,że nie ma prawa mnie przenieść ze względu na umowę(na czas nieokreślony,z adresem danego skepu bez żadnego aneksu o możliwości wykonywania pracy w innym zakładzie niż na umowie)Po drugie godziny pracy i tryb tygodniowy nie odpowiadają wcześniej wykonywanej pracy.Mówiłam o tym pracodawcy ale on nie słucha i uważa że może mnie przenieść na warunkach jakie on wystosuję.Proszę o pomoc chcę wystosować pismo pracodawcy,czy są jakieś art. którymi mogłabym poprzeć swoje prawa .Radca powiedział,że jest to naruszenie praw pracownika przez pracodawce.
PS.mam jeszcze pytanie czy przy rozwiązaniu umowy za porozumieniem stron w trybie natychmiastowym należy mi się zasiłek dla bezrobotnych od zaraz czy muszę czekać 3 miesiące?
Bardzo proszę o pomoc i serdecznie dziękuję
PS.mam jeszcze pytanie czy przy rozwiązaniu umowy za porozumieniem stron w trybie natychmiastowym należy mi się zasiłek dla bezrobotnych od zaraz czy muszę czekać 3 miesiące?
Bardzo proszę o pomoc i serdecznie dziękuję