O
Olaff
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Nie wiem czy odpowiedni dział, ale mam nadzieję na odrobinę wyrozumiałości. Szukałem na forum podobnego problemu, jednak nie znalazłem. Postanowiłem więc napisać 
Do rzeczy:
Chciałbym zapytać czy istnieje możliwość odzyskania przedmiotu (wiatrówka), który został zatrzymany jako dowód w sprawie, ale do którego sąd w wyroku się nie odniósł? Wyrok sądowy zapadł we wrześniu tego roku. W sprawie strzału do zwierzęcia orzekł
1) kare grzywny w wys. 400 zl
2) koszta sądowe ponosi skarb państwa
no i właśnie... co z wiatrówką z której strzelałem? nie ma odniesienia...
Na policji powiedziano mi, że wiatrówki oddać nie mogą bo sąd nie orzekł czy należy mi ją zwrócić czy nie... tak jakby jej w ogóle nie było... Więc do kogo teraz należy?
Tak więc moje pytanie brzmi Czy moge ją odzyskać w jakiś sposób? Nie jest za późno? Jeśli tak to w jaki?
Z góry bardzo dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
Do rzeczy:
Chciałbym zapytać czy istnieje możliwość odzyskania przedmiotu (wiatrówka), który został zatrzymany jako dowód w sprawie, ale do którego sąd w wyroku się nie odniósł? Wyrok sądowy zapadł we wrześniu tego roku. W sprawie strzału do zwierzęcia orzekł
1) kare grzywny w wys. 400 zl
2) koszta sądowe ponosi skarb państwa
no i właśnie... co z wiatrówką z której strzelałem? nie ma odniesienia...
Na policji powiedziano mi, że wiatrówki oddać nie mogą bo sąd nie orzekł czy należy mi ją zwrócić czy nie... tak jakby jej w ogóle nie było... Więc do kogo teraz należy?
Tak więc moje pytanie brzmi Czy moge ją odzyskać w jakiś sposób? Nie jest za późno? Jeśli tak to w jaki?
Z góry bardzo dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie