T
toonczyk
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Skierowałem do WSA za pośrednictwem organu skargę na bezczynność w przedmiocie rozpatrzenia wniosku o udostępnienie informacji publicznej. Skargę nadałem tak jak zwykle, czyli zwykłym listem poleconym, jakoś mi wcześniej nie przyszło przez myśl, że ministerstwo (bo tak jest w tym wypadku) będzie udawać, że pisma nie dostali. Z systemu śledzenia przesyłek Poczty Polskiej wiem, że skargę odebrano, ale tak naprawdę jedyny dokument jaki mam to potwierdzenie nadania.
Skarga nie została przekazana do WSA w stosownym terminie. Chciałbym złożyć wniosek o wymierzenie organowi grzywny z tego tytułu, ale nie mam dokumentu potwierdzającego datę wpływu skargi. Co zrobić w takiej sytuacji? Złożyć wniosek mimo wszystko, załączając tylko kopię potwierdzenia nadania? Nadać skargę jeszcze raz za potwierdzeniem odbioru?
Skarga nie została przekazana do WSA w stosownym terminie. Chciałbym złożyć wniosek o wymierzenie organowi grzywny z tego tytułu, ale nie mam dokumentu potwierdzającego datę wpływu skargi. Co zrobić w takiej sytuacji? Złożyć wniosek mimo wszystko, załączając tylko kopię potwierdzenia nadania? Nadać skargę jeszcze raz za potwierdzeniem odbioru?