P
palacy_problem
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 21
Hej koledzy, krótka piłka
złożylem PIT(dochód z Irlandia) raz źle policzonego bo starą metodą(wyłączenia z progresją zamiast proporcjonalnego odliczenia - wyszło do zapłaty 0zł) ale zamiast korekty(grozi duża dopłata w PL) trzeba to całkiem jakoś wycofać/skasować bo nie jestem rezydentetm w PL więc mnie podatek nie dotyczy a pit złożyłem jak co roku dla świętego spokoju(paradoksalnie). Złożyłem 2 dni temu więc jeszcze nie mam wezwania ale pewnie będzie
dodam że ostatecznie na PIT wyszło mi do zapłaty zero więc to akurat jest zgodne z rzeczywistością więc może przejdzie? w sumie oni nie wiedzą co i jak liczyłem - podałem tylko dochód zagraniczny i do zapłaty zero no to kurde w sumie może ok? tylko pewnie zażądają certyfikatu rezydensji podatkowej, hmmm, no zobaczymy czekam na rozwój sytuacji, co myślicie?
złożylem PIT(dochód z Irlandia) raz źle policzonego bo starą metodą(wyłączenia z progresją zamiast proporcjonalnego odliczenia - wyszło do zapłaty 0zł) ale zamiast korekty(grozi duża dopłata w PL) trzeba to całkiem jakoś wycofać/skasować bo nie jestem rezydentetm w PL więc mnie podatek nie dotyczy a pit złożyłem jak co roku dla świętego spokoju(paradoksalnie). Złożyłem 2 dni temu więc jeszcze nie mam wezwania ale pewnie będzie
Ostatnia edycja: