Nierzetelne wydawnictwo

• Autor wątku Autor wątku AleksandraWad
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AleksandraWad

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Przepraszam że zadam pytanie w ogole na inny temat, ale nigdzie nie mogę dostać odpowiedzi - podpisałam z wydawnictwem umowę na wydanie książki, wszystko pięknie ładnie, szybki kontakt i codziennie wiadomości, później jednak gorzej. Urywany kontakt, brak odpowiedzi, a jak już były to wredne, zwalanie winy na mnie, opóźnianie terminu i tak dalej. Jak później się doczytałam takie wydawnictwa lubią oszukiwać i zdzierać z ludzi pieniądze - obecnie jestem miesiąc w tył z wydaniem książki, pisałam, prosiłam, upominałam jednak na nic bo zawsze coś/ ktoś w tym moja wina, moje niezrozumienie, moja niewiedza i bezczelność i tak dalej.

Czy ktoś wie czy mogę coś z tym zrobić i jakoś już przycisnąć wydawnictwo do końca by wydali mi w końcu moją książkę? Całe koszty pokryłam ja, wszystko załatwiłam, zrobiłam nawet śmieszną okładkę a w zamian dostałam wyzwiska, olewanie, urywanie kontaktu a książki jak dalej nie było tak nie ma.

Proszę o pomoc.

AleksandraWad napisał:
... Czy ktoś wie czy mogę coś z tym zrobić ...
Zacznij od przeczytania dokładnie treści umowy. Pismem zpo wezwij do rzetelnego jej wykonania, wyznacz nieprzekraczalny termin pod rygorem odstąpienia od umowy.

PS.
Następnym razem nie "podpinaj się" pod cudzy wątek lecz od razu zakładaj swój temat.

Powrót