W
WERTYUIOP
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
podzielcie sie ze mną opiniami-nawet nie szczedzac mi krytyki- na temat sytuacji w jakiej sie znalazlam.
Będę miec dziecko z partnerem ,ktory jest obywatelem USA.Na poczatku było pieknie-zlote gory,ktore mi obiecal siegały prawie ksieżyca.Ale jest inaczej....z kazdym dniem trace do niego zaufanie,i milość do niego topnieje rownie szybko....Mój partner/ z pochodzenia Hindus/ juz teraz nie nalega na ślub,ale bardzo nalega,aby dziecko nosiło jego nazwisko.
Na razie jeszcze utrzymuje wersje,że wyjade z nim do USA po urodzeniu dziecka..
Zastanawiam sie co dalej-zakładając-,że nasz zwiazek sie rozpadnie-
1.czy może grozic mi z jego strony skuteczne roszczenie sobie praw do opieki nad dzieckiem,jesli nie jesteśmy małżeństwem?
2.czy w przypadku gdyby sie uchylal od dobrowolnego placenia alimentowmam mozliwiosc wyegzekwowania na drodze sadowej w polskim sadzie?...i jakie dokumenty bylyby mi przydatne?
3.jak wyglada sprawa obywatelstwa dla dziecka?
Bardzo prosze o opinie osob powaznych,ktore mogą mi pomoc....
Będę miec dziecko z partnerem ,ktory jest obywatelem USA.Na poczatku było pieknie-zlote gory,ktore mi obiecal siegały prawie ksieżyca.Ale jest inaczej....z kazdym dniem trace do niego zaufanie,i milość do niego topnieje rownie szybko....Mój partner/ z pochodzenia Hindus/ juz teraz nie nalega na ślub,ale bardzo nalega,aby dziecko nosiło jego nazwisko.
Na razie jeszcze utrzymuje wersje,że wyjade z nim do USA po urodzeniu dziecka..
Zastanawiam sie co dalej-zakładając-,że nasz zwiazek sie rozpadnie-
1.czy może grozic mi z jego strony skuteczne roszczenie sobie praw do opieki nad dzieckiem,jesli nie jesteśmy małżeństwem?
2.czy w przypadku gdyby sie uchylal od dobrowolnego placenia alimentowmam mozliwiosc wyegzekwowania na drodze sadowej w polskim sadzie?...i jakie dokumenty bylyby mi przydatne?
3.jak wyglada sprawa obywatelstwa dla dziecka?
Bardzo prosze o opinie osob powaznych,ktore mogą mi pomoc....