Niesłusznie oskarżona i zwolniona

• Autor wątku Autor wątku 87Ciekawa89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
8

87Ciekawa89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam.Mam pytanie związane ze zwolnieniem "dyscyplinarnym" z stażu.Ale może zaczne od początku.Z miejsca gdzie odbywałam staż zaczęły ginąć różne rzeczy mam na myśli papierosy i różnego rodzaju artykuły spożywcze.Jako nowa osoba zostałam oskarżona o to JA. Po rozmowie która pracodawca przeprowadził TYLKO ze mną (Z drugim pracownikiem nierozmawiała wcale) postanowił mnie zwolnić. I tu nasuwa się moje pytanie:czy mogła tak zrobić nie mając żadnych dowodów że to ja brałam te artykuły.Mało tego na zaplecze gdzie znajdowały się te rzeczy wchodziło dużo ich znajomych i nie zawsze przebywali tam z tam z kimś.
Bardzo proszę o jakąś odpowiedź ponieważ nie daje mi to spokoju bo niedosc że zostałam niesłusznie oskarżona to jeszcze straciłam miejsce na stażu

nie jestem ekspertem ale mam za soba długie lata pracy i nie jedno już widziałam. Moim zdaniem pracodawca musi mieć podstawy do zwolnienia dyscyplinarnego. Nie wiem kto kierował cie na staż może urząd pracy? Na twoim miejscu poprosiłabym osobe która kierowała cie na staż aby wystąpiła w roli że tak napisze mediatora. Zadzwoń tez do PIP bo chroni i obowiązuje cie jak każdego pracownika kodeks pracy. Nie zostawiaj tego w ten sposób bo wyglada to tak jakbys była winna. Powodzenia

Tak naprawdę to nie dostałam żadnego pisma.Po prostu kazała mi się przebrać dali mi liste obecności i powiedzieli że mam sobie pójść z nią do urzędu pracy.

Powrót