P
padre marco
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam wszystkich, mam prośbę o radę w przypadku braku wypełnienia postanowienia sądu wydanego na wniosek o zabezpieczenie powództwa. Sprawa dotyczy lokalu usługowego, wynajmujący wypowiedział umowę i nie czekając na upływ terminu wypowiedzenia zaczął robić rzeczy typu: odłączenie prądu, blokowanie zamków, a po kilku dniach usunięcie moich zamków i wstawienie swoich (zgłoszone na policję i do prokuratury). Sprawę skierowałem do sądu gospodarczego z tytułu przywrócenia prawa posiadania lokalu wraz wnioskiem o zabezpieczenie powództwa polegającym na wydaniu lokalu, kluczy do pomieszczeń i bramy wjazdowej na posesję. Sąd wydał postanowienie nakazujące pozwanemu spełnienie wymienionych roszczeń. Pozwany został poinformowany przeze mnie o postanowieniu i wezwany do wypełnienia postanowienia oraz wydania kilku konkretnie wskazanych moich rzeczy. Rzeczy zostały mi wydane ale postanowienie sądu nie zostało spełnione. Moje pytanie brzmi: jak zatytułować pismo do sądu informujące o nie wypełnieniu przez pozwanego postanowień i do jakiego sądu je kierować: tego co wydał (gospodarczy) czy cywilnego?
Będę wdzięczny za rady.
Będę wdzięczny za rady.