Niespłacona kara, odsetki

• Autor wątku Autor wątku rp7
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rp7

Użytkownik
Odpowiedzi
49
W dniu 09.07.2008 roku dokonałem transakcji kredytowej z GE MONEY BANK S.A. 80-894 GDAŃSK, ul. Elżbietańska.

Po spłaceniu kolejnych dziesięciu rat rozpoczął się horror z nękaniem mnie telefonami. Doliczono mi 45 zł za nieterminową spłatę raty i dlatego, że tej kary nie zapłaciłem doliczono mi kolejne 45 zł.

W związku z powyższym spłaciłem pozostałą kwotę zadłużenia i zerwałem umowę z nieprzychylnym dla mnie bankiem.

W dalszym ciągu do dnia dzisiejszego jestem nękany telefonami przez ULTIMO WROCŁAW a w dniu 02.02.2015 dowiedziałem się, że jestem w BIK i podana kwota zadłużenia wynosi tam 184 zł ( pewnie przez jakieś odsetki ), co uważam za niesprawiedliwe gdyż od spłacenia zadłużenia w dniu 22.06.2009 minęło ponad 5 lat, a kara którą bank mi naliczył jest przedawniona dlatego proszę o pomoc w rozstrzygnięciu powyższej historii z bankiem, abym nie figurował na liście za niesłuszne naliczenie 90 zł.

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

rp7 napisał:
a w dniu 02.02.2015 dowiedziałem się, że jestem w BIK i podana kwota zadłużenia wynosi tam 184 zł
Od kogo się dowiedziałeś? Raport BIK to sam sobie sprawdź na www.bik.pl
Wg dat jakie piszesz to wpis jest już niewidoczny dla podmiotów pytających. Z Ultimo nie rozmawiaj, może dadzą sobie spokój z telefonami. Odbieraj polecone! Sprawę w sądzie wygrasz, jeśli wygląda ona tak jak piszesz.

Dowiedziałem się o tym kiedy zaoferowano mi kredyt w moim aktualnym banku i kiedy sprawdzali czy jestem w BIK. Pobrałem raport na www.bik.pl no i zobaczyłem, że jestem zadłużony 184 zł.

Powrót