niespłacone chwilówki

• Autor wątku Autor wątku Marcell53f
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marcell53f

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam Mam problemwpostaci długów na pożyczkach w parabankach online. jest tego ok 4000 zł sprawa wygląda w ten sposób ze np w via sms miałem 2500 a po zerwaniu umowy zacząłem płacić sam ile mogłem i zostało mi 730zł i tak jast też z innymi firmami cały czas wpłacam jakieś kwoty po 100 -150zł firmy straszą mniejuż sadem ale moja sytuacja jest w tej chwili b ciezka i nie moge nic wiecej płacic. Prosze powiedzieć co mam robić

kontynuować spłacać tyle ile można i się nie przejmować a potwierdzenia wpłat trzymać zawsze się przydadzą w razie czego,

Dziek za odpowiedz. Nie chce byc zle zrozumiany nie chodziło mi o pomoc inna niż informacja czy i jak szybko w takie sprawy wkracza sad oraz komornik. Firmy nie chcą iść na ugode i pomimo ze spłacam po te 100-150 zł nadal straszą sądami i każą spłacać całość

do komornika jeszcze daleko,
Marcell53f napisał:
nadal straszą sądami i każą spłacać całość
straszyć a stanąć przed faktem dokonanym to różnica,

Najpierw musieliby Ci wypowiedzieć umowę , potem skierują sprawę do sądu. Jeśli pójdzie do e-sądu to tam może i wisieć sprawa z miesiąc jak i dłużej . Jak e-sąd wyda Nakaz to masz czas na złożenie sprzeciwu. Po nim sprawa pójdzie do zwykłego Sądu rejonowego a tam na rozprawie możesz się bronić. Byc może nawet wygrasz , w razie przegranej koszty prawnicze Ci doliczą. To wszystko może trwać miesiąc a nawet z pół roku zanim by dostali Nakaz i dali to do komornika ( tu znowu kwota się zwiększy o koszty komornika ).

W tej pierwszej firmie to ile dostałeś do ręki pieniędzy? Piszesz że było 2500 do spłaty a ile ty otrzymałeś?

Ja tam otrzymałem chyba 1750 na miesiąc niestety wpadłem wtedy w tzw pętle i robiłem najgorszą rzecz jaką mogłem spłacałem jedną chwilówkę drugą. A pierwszą wziąłem ponieważ nie miałem na ratę 780 zł w banku pko. I tak się męcze już ok 2 lat. Spłaciłem już vivus prawie 6000zł a teraz zostały mi takie kwoty po 1400 chyba dwie pożyczki 800 zł jedna 500 zł jedna i oczywiście provident ok 1800 zł gdzie zalegam już drugi miesiąć ze spłatą. Ja poprostu przestałem przedłużać te pożyczki bo to były nawet koszty 2000 zł łącznie miesięcznie. Teraz fifmy wypowiedziały mi umowy i chca zwrotu natychmiast. Przestrzegam wszystkich przed chwilówkami bo można się zaplątać a wtedy zycie traci sens. Ja nawet dzieciakom w oczy spojrzeć nie moge. A kazdy dzień to obawa przed telefonami i listonoszem lub windykatorem terenowym

@karaczoch: możesz mi powiedzieć jak należy wypowiedzieć umowę chwilówki? Takiej na miesiąc?

Nie wiem jak to się odbywa ja poprostu nie spłaciłem jej na czas i takiue info od firm dostałem ze wypowiadają mi umowe

digiton napisał:
@karaczoch: możesz mi powiedzieć jak należy wypowiedzieć umowę chwilówki? Takiej na miesiąc?

A napisał wcześniej że to była miesięczna ? Co ja jasnowidz jestem.

Akurat ta firma dłuższych nie daje

Powrót