niesplacone kredyty a list gonczy

• Autor wątku Autor wątku anetaK1988
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anetaK1988

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam Forumowiczow!!!
Jestem tu nowa i nie do konca wiem czy zadaje pytanie w odpowiednim dziale :)
Kilka lat temu wyjechalam z Polski , zostawilam tam kilka niesplaconych kredytow i drobnych pozyczek.Teraz staram sie nawiazac kontakt z komornikami sadowymi czy kancelariami ktore zajmuja sie moim zadluzeniem ...ale do rzeczy... przegladajac forum widze ze coraz czesciej mozna spotkac sytuacje kiedy wystawia sie w Polsce list gonczy za osoba tylko dlatego ze wyjechala i nie splaca rat / kredytow . Zaczelkam sie zastanawiac czy moze i cos takiego spotkalo mnie , od kilku lat nie bylam w Polsce . Wybieram sie tam za kilka tygodni i nie chcialabym byc zatrzymana na lotnisku . Czy moge w jakis sposob sprawdzic czy jestem poszukiwana ??? wiem ze moge zalozyc profil zaufany , niestety terminy w konsulacie aby potwierdzic tozsamosc sa bardzo dlugie . moze istnieja inne sposoby aby sie tego dowiedziec.Bede wdzieczna za rady :)

anetaK1988 napisał:
przegladajac forum widze ze coraz czesciej mozna spotkac sytuacje kiedy wystawia sie w Polsce list gonczy
Hmm... możesz wstawić linki ?
Przyznam, że jeszcze o tym na forum nie czytałem.

bedzie ciezko :) nie znalazlam tego wczoraj czy dzisiaj jest to moja obserwacja na przestrzeni kilku miesiecy ;)

anetaK1988 napisał:
bedzie ciezko nie znalazlam tego wczoraj czy dzisiaj jest to moja obserwacja na przestrzeni kilku miesiecy
Ja czytam forum już od kilku lat i nie przypominam sobie podobnego wątku. Może coś słabo przeglądam, jednak skoro tematów jest coraz więcej, jak to napisałaś, z pewnością coś znajdziesz :)

anetaK1988 napisał:
przegladajac forum widze ze coraz czesciej mozna spotkac sytuacje kiedy wystawia sie w Polsce list gonczy za osoba tylko dlatego ze wyjechala i nie splaca rat / kredytow .
Na pewno nie to forum, jak wskazał kolega Kanas.
Po drugie nie czytaj po internetach bzdur wypisywanych przez pracowników windykacji.

Jedyna możliwość takiego listu istnieje wówczas, jeśli dokonano wyłudzenia kredytu. I brak spłaty czy nawet splata praktycznie nic nie ma wspólnego z występkiem. Miałaś kredyt (bez lewych zaświadczeń, oświadczeń itp), spłacałaś, przestałaś z przyczyn ekonomicznych - nie ma podstaw do postawienia zarzutu. To jest roszczenie cywilne.

Owszem, są firmy jak np. Fast Finance, które zasypują komisariaty bzdurnymi doniesieniami, że Fast Finance czuje się pokrzywdzone bo kupiło dług i nie może go odzyskać. 99,9% tego jest umarzane, ponieważ nie doszło do czynu zabronionego a mamy do czynienia tylko z roszczeniem na drodze cywilnej.

Powrót