Niespłacony leasing

• Autor wątku Autor wątku arczello
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: Nakaz zapłaty - lepiej zaskarżyć czy oddać do rejonowego ?

Bylem przestraszony , slyszalem plotki ze za taki dlug pojde do wiezienia , myslalem ze nie bede mogl pracowac bo beda zamna chodzic komornicy , wyjechalem za granice na chwile, TROCHE MNIE TO PRZEROSLO Z POCZATKU JESTEM OSOBA MLODA

POKI CO CZEKAM NA BIEG WYDARZEN , W OSTATECZNOSCI ZGLOSZE UPADLOSC OGOLNIE FAJNA SPRAWA ZE MOZNA TU POROZMAWIAC Z KIMS KTO SIE ZNA NA TYCH SPRAWACH
A PROPO MECZY WLASNIE SIE ZAKONCZYL 0:0

Ostatnia edycja:

arczello napisał:
NAJGORSZE JEST TO ZE NIE WIADOMO CO PODPISALEM
W tej sytuacji to nie ma znaczenia. Windykatorowi potrzebny był dowód, że u Ciebie był (jego rozliczenia z pracodawcą lub zleceniodawcą).
arczello napisał:
MOZE PODPISALEM ZE ODDAM NERKE
Takie oświadczenie, z mocy prawa byłoby nieważne.

Bylem przestraszony , slyszalem plotki ze za taki dlug pojde do wiezienia , myslalem ze nie bede mogl pracowac bo beda zamna chodzic komornicy , wyjechalem za granice na chwile, TROCHE MNIE TO PRZEROSLO Z POCZATKU JESTEM OSOBA MLODA
I w związku z tym nie zająknąłeś się jak trwała sprawa w sądzie że roszczenie jest nienależne i teraz będziesz musiał oddać 150 tysięcy złotych, które ówcześnie się im nie należały. Bo wolałeś sobie nie wiem, wyjechać, schować głowę w piasek, zamiast po ludzku napisać w sprzeciwie "wysoki sądzie, przecież to się nie należy, odałem samochód po 6 tyg"!

No to teraz to spłacisz.

I nie ma opcji zeby to odkrecic sadownie ? oczywiscie nie biorac pod uwage upadlosci

To sad nie widzial na rozprawie ze to bezpodstawne rozszczenie ? Czy mu sie nie chcialo widziec ze przez 6 tyg uzytkowania busa naliczyl 150 tys ?

ps Piszesz z ta sama osoba tylko zmienilem nazwe.

Ostatnia edycja:

arka_noid napisał:
To sad nie widzial na rozprawie ze to bezpodstawne rozszczenie ? Czy mu sie nie chcialo widziec?
No co Ty? Sąd jest od rozstrzygania sporu. Tu żadnego sporu nie było. Powód twierdził, że się należy, a pozwany przyznał mu rację (bo nie zaprzeczył). Sąd więc tu nie miał cienia wyboru. Przecież wyraźnie obie strony chciały wyroku zasądzającego.
Tak, trudno przecenić tu głupotę pozwanego, ale pobicie rekordu w głupocie nie jest przesłanką procesową.

No glupota i brak podstawowej wiedzy, nic wiecej.

arka_noid napisał:
No glupota i brak podstawowej wiedzy, nic wiecej.
I właśnie dlatego Pan Bóg stworzył adwokatów. Nie znasz się, profesjonalista pomaga.

No nic , biorac pod uwage ze to bylo oszustwo pozostaje mi albo proces zbiorowy albo upadlosc konsumencka oglosic bo nie mam zamiaru sie przyznawac do tego dlugu., chyba ze bede zmuszony.

Dziekuje za informacje i podpowiedzi

arka_noid napisał:
mi albo proces zbiorowy
Kto Ci takich bredni naopowiadał?
arka_noid napisał:
nie mam zamiaru sie przyznawac do tego dlugu
Podstawą własnego wniosku o upadłość jest przyznanie się do długu. Nie mówiąc, już że Twoje "zamiary" były istotne w procesie o zapłatę. Teraz jest orzeczenie sądu.

Sam juz nie wiem co robic ... Przyznawac sie , uznawac , nie uznawac , zglaszac upadlosc... Troche bez sensu splacac taki dlug ktory im sie nie nalezy

arka_noid napisał:
Przyznawac sie , uznawac
To już załatwione.
arka_noid napisał:
zglaszac upadlosc...
Próbować, jeśli to możliwe. Na razie, tup, tup, tup do kancelarii adwokackiej albo radcowskiej.

Powrót