M
michas25
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 65
Witam serdecznie, nie jestem pewien, ale wydaje mi sie, ze dostalem nie do konca sprawiedliwy wyrok.. Czekalem na alimenty gdyz mialem (prawdziwe) klopoty ze zdrowiem psychicznym i nie moglem w tym czasie pracowac. Nie mialem jak placic za mieszkanie i wlasciciel wiedzac, ze nie pracuje chcial sie mnie pozbyc, wiedzac ze przysluguje mi jeszcze prawo do mieszkania jeszcze 2miesiecy. Zostalem wywieziony na komisariat gdzie wykazano, ze nie pracowalem ponad pol roku i nastepnie wywieziony do osrodka emigracyjnego. Po wielu probach udalo mi sie ustalic na jaki czas zostalem eskmitowany (dodam, ze to bylo usuniecie[removal] czyli cos lzejszego). Kazdy mowil ze dostane od roku maksymalnie 3lata. Podczas wielu prob udalo mi sie w koncu ustalic ze dostalem 10lat. Czy moge sie od tego jakos odwolac i czemu wyrok jest az taki duzy? Gdy zapytalem o przyczyne, Pani bezczelnie lgajac powiedziala, ze kazdy tyle dostaje.. Moge sie mylic, ale nie wydaje mi sie zeby zmienilo sie cos w przepisach i wyroki odnosnie czasu bywaja rozne, zreszta tak jak mowily mi te osoby w osrodku ze to beda prawdopodobnie 1-3lata. Moglby mi to ktos wyjasnic? Pozdrawiam..