Niesprawiedliwy wyrok

• Autor wątku Autor wątku michas25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michas25

Użytkownik
Odpowiedzi
65
Witam serdecznie, nie jestem pewien, ale wydaje mi sie, ze dostalem nie do konca sprawiedliwy wyrok.. Czekalem na alimenty gdyz mialem (prawdziwe) klopoty ze zdrowiem psychicznym i nie moglem w tym czasie pracowac. Nie mialem jak placic za mieszkanie i wlasciciel wiedzac, ze nie pracuje chcial sie mnie pozbyc, wiedzac ze przysluguje mi jeszcze prawo do mieszkania jeszcze 2miesiecy. Zostalem wywieziony na komisariat gdzie wykazano, ze nie pracowalem ponad pol roku i nastepnie wywieziony do osrodka emigracyjnego. Po wielu probach udalo mi sie ustalic na jaki czas zostalem eskmitowany (dodam, ze to bylo usuniecie[removal] czyli cos lzejszego). Kazdy mowil ze dostane od roku maksymalnie 3lata. Podczas wielu prob udalo mi sie w koncu ustalic ze dostalem 10lat. Czy moge sie od tego jakos odwolac i czemu wyrok jest az taki duzy? Gdy zapytalem o przyczyne, Pani bezczelnie lgajac powiedziala, ze kazdy tyle dostaje.. Moge sie mylic, ale nie wydaje mi sie zeby zmienilo sie cos w przepisach i wyroki odnosnie czasu bywaja rozne, zreszta tak jak mowily mi te osoby w osrodku ze to beda prawdopodobnie 1-3lata. Moglby mi to ktos wyjasnic? Pozdrawiam..

Podaj konkretnie za co ten wyrok. te 10 lat to co , pozbawienie wolnosci? czy zakaz powrotu do UK?

Masz pewnie czas na odwolanie sie. Moze to byc miesiac. Jak masz mozliwosc to odwiedz sad okregowy ( cyvil justice centre) i tam sá tacy ludzie co pomagaja w takich i innych problemach. Wazne jest kiedy zostales poinformowany o tym ze mozesz sie odwolac. Nie nalezy przekraczac terminu bo powiedza zo to znaczy ze sie z tym zgadzasz. wazne jest rowniez jakie masz papiery od lekarza. Mozesz jeszcze walczyc gdy wykazesz ze byles wtedy chory(w depresji). Walcz. Jesli sie uda to powinno byc ta decyzja uniewazniona.
Tym bardziej ze jak twierdzisz bylo to spowodowane choroba( ze nie pracowales). Sad powinien to wszystko sprawdzic. Jezeli nie ma tego w decyzji( uzasadnieniu) to znaczy ze nie dopelnil obowiazkow i mozesz sie domagac uniewaznienia wyroku.Czyli czy to bylo z twojej winy czy niezaleznie od ciebie(choroba). Ale to dluga droga i bedzie mozliwa dopiero z polski, prawnicy tutaj sa dosc mulowaci i nic nie zrobia bez pieniedzy. Napisz cos wiecej o tej sprawie, podajac fakty i dokladne daty.

Powrót