niesprawny telefon kilka godzin od zakupu - reklamacja

• Autor wątku Autor wątku aguusia88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aguusia88

Użytkownik
Odpowiedzi
179
witam serdecznie. zakupiłam telefon w salonie, dołączony do oferty. kilka godzin od zakupu podczas zwykłego użytkowania zaczął się psuć - migotał ekran, telefon nie reagował na dotyk, nic nie dało się zrobić( 2 krotnie resetowałam z nadzieja ze to pomoże, przestał migać po czasie)

na drugi dzień była taka sama sytuacja, przez 3 godziny był problem, ale telefon się uspokoił nim doszłam do salonu . w salonie powiedzieli ze nie maja zastępczego telefonu, a ponieważ moj poprzedni byl w naprawie (prywatnie) wstrzymałam się z naprawą. przez kilka dni byl spokoj, w między czasie aktualizowałam go oryginalnym programem (sądząc że może tu jest problem), mogłam go użytkować.
po kilku dniach znów nastąpiła usterka i trwala przez kilka godzin. równo tydzień od zakupu zaniosłam telefon do salonu, panie mialy dowod na awarie (wcześniej telefon się "uspokoił"), nagraly filmik, i napisaly pismo reklamacyjne, z tego co slyszalam "niezgodnosc z umowa".

mam pytanie, na co moge liczyc w tej sytuacji. wymiana na nowy czy naprawa, czy jest to niewiadoma? czy mogę mieć obawy na to że serwis się wyprze i nie naprawi telefonu? (co wtedy, rzeczoznawca?)

Należy zareklamować towar z tytułu rękojmi. Jak będą problemy z naprawą / wymianą to będziemy myśleć nad rozwiązaniem.

Powrót