niestawienie sie na termin więzienia

• Autor wątku Autor wątku gwk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gwk

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Chodzi o to ze kolega miał się stawić około poltora miesiąca temu i jutro chce się stawić co mu może grozic za nie dotrzymanie terminu ?

zawiasy odwieszą ? Posiada 3 miesiące ograniczenia wolnosci zawiasy na rok byly juz dane w trakcie tych przestępstw

Przyjmą go z otwartymi rękoma.
No niekoniecznie. Znam kilka przypadków, że gości nie przyjęli do odbycia kary ze względu na brak wolnych miejsc.

zawiasy odwieszą ? Posiada 3 miesiące ograniczenia wolnosci zawiasy na rok byly juz dane w trakcie tych przestępstw
Proponuję lekturę kodeksu karnego a szczególnie art. 75.

ZbigTan napisał:
I co, miejsce mu przepadło na czas nieokreślony ?
Nie. Ja podałem tylko przykład. Teraz to może spodziewać się "panów smutnych" celem doprowadzenia do ZK. No chyba, że ma podstawy do wstrzymania wykonania kary i odroczenia jej wykonania to niech złoży takowe wnioski do sądu. Tak czy inaczej pewnie nakaz doprowadzenia do ZK został już wydany. Szósta rano: puk, puk...

@Ptasior, ale kolega chciał się stawić "jutro" rano. Moja odpowiedź brzmi: spokojnie, miejsce na niego czeka, nie odprawią go z kwitkiem.
Hmmm, właściwie to "jutro" jest już "dzisiaj". Może autor pytania napisze jak historyjka się zakończyła. Chociaż jak znam życie to obstawiam, że kolega przełożył stawienie się na kolejne "jutro".

Powrót