nietrafiony staż

• Autor wątku Autor wątku redwajt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

redwajt

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam!
Od kwietnia jestem na stażu z Urzędu Pracy. W teorii jest to praca polegająca na nauce wystawiania faktur i ich wystawianiu. Praktyka jednak wygląda inaczej. Przez pierwszy miesiąc musiałam sprzątać w sklepie, nosić skrzynki z piwem, butle z gazem, po kilkanaście zgrzewek z napojami, a jak nie było nic do roboty to nie można było usiąść tylko stać i udawać, że coś sie robi - to podobno było zapoznanie sie z towarem na sklepie.
Dzisiaj był pierwszy dzień w biurze i na starcie dowiedziałam się, że faktur raczej wystawiać nie będę (bo trzeba robić to dokładnie), jak już to porządkować dokumenty i czasami znowu na sklepie.
W programie stażu była wpisana nauka programu do wystawiania faktur na kwiecień, a na ten miesiąc już ich wystawianie. Co powinnam zrobić z tym faktem? Bo to co jest teraz nie daje mi żadnego większego doświadczenia i nie wiem czy PUP mi z tym pomoże

Czy jest to powód do przerwania stażu nie z mojej winy?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Proszę sprawę zgłosić na piśmie PUP, bo wygląda to łamanie przez organizatora stażu warunków umowy. Tam dowie się Pani co dalej... i czy staż w tej sytuacji zostanie przerwany i z czyjej winy.

Powrót