Nieuczciwa firma KF2000

• Autor wątku Autor wątku piotruuch
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotruuch

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Witam!

Mam kilka pytań odnośnie firmy katalogfirm2000.pl ponieważ niedawno otworzyłem firmę od razu zleciało się kilkanaście różnych firm z reklamami i ofertami. Moja firma będzie reklamowana w sieci i wogole. Pani z która prowadziłem rozmowę telefoniczną zapewniała mnie że moja firma będzie wyróżniona jako jedyna w Wielkopolsce i będzie miała wizytówkę oraz pozycjonowanie strony www. Koszt takiej usługi 1968zł na rok. Można rozłożyć na raty 4x492zł. Podczas rozmowy prosiłem o przesłanie regulaminu i umowy ale do dnia dzisiejszego nie dostałem (rozmowa była nagrywana według pani jak mnie poinformowała dopiero od przystąpienia do umowy).

Mam kilka pytań czy mogę odstąpić od umowy z bardzo prostej przyczyny - brak jakichkolwiek środków na opłacenie tych rat. (termin minął 4-06-2011), poza tym do dnia dzisiejszego dostałem tylko faktury pro formy na płatności, ale bez żadnej umowy ani jakichkolwiek dokumentów. Poza tym nie jestem zadowolony z usług jakie świadczą reklamowali mi że będzie tylko moja firma wyróżniona a w tym katalogufirm2000.pl ciężko w ogóle ją znaleźć.

Co mogę poradzić czy mogę rozwiązać umowę? Jak? Jakie konsekwencje?

Witam serdecznie przestrzegam przed ta firma, pare miesiecy temu zadzwonila do mnie pani z tej firmy i przedstawila oferte tejze firmy, posluchalem nie spodobala mi sie i odmowilem. Po okolo miesiacu przyszla faktura proforma z tej ze firmy dzwonilem i okazalo sie ze zekomo wyrazilem zgode (umowa na odleglosc) a do czegos takiego wogole nie doszlo a co najlepsze to zaczeli mnie straszyc windykacja itp. i ze mam zaplacic i koniec. Gdy chcialem poprosic o umowe to onie takich rzeczy nie moga udostepniac. dzwonilem spieralem sie z tymi ludzmi chyba z rok az w koncu juz nie wytrzymalem i zaplacilem, a teraz oczekuje na rozstrzygniecie sadowe

xxxxxxxxxxxxxx. moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
zax777
Mezczyzna.gif
, można się dowiedzieć w jakim celu wstawiono dane firmy, która - wydaje mi się - nie ma nic wspólnego z omawianym tematem?

zax777 napisał:
Witam serdecznie przestrzegam przed ta firma, pare miesiecy temu zadzwonila do mnie pani z tej firmy i przedstawila oferte tejze firmy, posluchalem nie spodobala mi sie i odmowilem. Po okolo miesiacu przyszla faktura proforma z tej ze firmy dzwonilem i okazalo sie ze zekomo wyrazilem zgode (umowa na odleglosc) a do czegos takiego wogole nie doszlo a co najlepsze to zaczeli mnie straszyc windykacja itp. i ze mam zaplacic i koniec. Gdy chcialem poprosic o umowe to onie takich rzeczy nie moga udostepniac. dzwonilem spieralem sie z tymi ludzmi chyba z rok az w koncu juz nie wytrzymalem i zaplacilem, a teraz oczekuje na rozstrzygniecie sadowe

xxxxxxxxxxxxxx. moderacja

Kategorycznie przestrzegam przed tą firmą

Kategorycznie przestrzegam przed tą firmą

Witam.

Zamierzam z tą firmą powalczyć w sądzie. Ponieważ ci ludzie dzwonią wprowadzają błąd mówiąc, że już z nami rozmawiali i w związku z tym chcą finalizować umowę.
Proszę o informację czy ktoś miał podobną sytuację i chciałby złożyć oświadczenie dla sądu?
Jakie są koszty sądowe w razie przegranej sprawy?

Pozdrawiam.

co dalej czy sprawa w sądzie się wyjaśniła jaki był wynik i przebieg rozprawy interesuje mnie to gdyż właśnie jestem w podobnej sytuacji. Masz jakieś przydatne rady względem tej sprawy ?

Zadzwoniła do mnie pani ze tam jakaś reklama w internecie, nie mogłem się jej pozbyć bo byłe nachalna,
potem przyszły faktury za jakąś reklamę, aj niemiłe pojęcie o co chodzi a teraz straszą windykacjom co ja mam z tym robić Łukasz

Przede wszystkim napisać to jeszcze raz, z sensem i po polsku.

Powrót