Nieuczciwa Kancelaria w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku ka2203
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

ka2203

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.W 2015r. Udzielilam pełnomocnictwa kancelarii w Niemczech. Chodziło o kindergeld, gdyż ojciec dziecka nie miał z nami kontaktu. Otrzymalam z Familiekasse decyzję pozytywna jak i zwrot zasilku za okres 2014do2016.. Pani Adwokat miała się również zająć sprawa o zaległe alimenty... Przetrzymywala pieniądze z Familiekasse, następnie gdy się ze mna rozliczyla to doznalam szoku. Czulam się okradziona, gdyż zabrała mi 70%zwrotu. Zalamalam się i wypowiedziedzialam jej pełnomocnictwo Prosiłam o wyjaśnienie, wszystkie wiadomości były ignorowane. W tym roku familiekasse żąda zwrotu tych pieniędzy. Ponownie grzecznie zwróciłam się do Pani Adwokat,gdyż ona prowadziła tą sprawę. Dała do zrozumienia, że ją to nie obchodzi. Mam czas do konca roku,i teraz wyjaśnię ten rachunek z kancelaria. Zamierzam napisać prośbę fo izby adwokackiej w celu sprawdzenia rachunków i moje pytanie? Czy jest szansa abym uzyskala jakąś pomoc prawna w Niemczech? Moja znajomość języka niemieckiego nie jest wystarczająca... Dlatego też wynajelam adwokata.Z pewnością wszystkie maile z kancelaria będę musiała przetłumaczyć? Nie wiem od czego zacząć. Może ktoś mi doradzić? Z góry dziękuję. Pozdrawiam

Powrót