Nieuczciwe firmy odzyskujące kase z OC

• Autor wątku Autor wątku pietroff
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pietroff

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Mam pytanie . Czy to, że ktoś radzi innym aby wystrzegali sie przed nieuczciwymi firmami odzyskującymi odszkodowania jest przestępstwem??????? Pytam wszystkich gdyż dziś dostałem wiadomość, że jak nie wycofam swoich wypowiedzi z forum FAR zostanę pociągnięty do odpowiedzialności cywilnej!!! To co napisałem wcześniej jest prawdą. A napisałem na temat jednej z firm która działa na nie uczciwych warunkach. Sam doswiadczyłem tego i chciałem ustrzec innych lecz firma zaczęła mi grozić. Bardzo prosze o odpowiedź!

Do odpowiedzi cywilnej na jakiej podstawie ?? Jeśli to co napisałeś jest prawda to ja bym sie nie obawiał choć zawsze jest pytanie czy masz dowody na poparcie swych twierdzeń.

Pozdrawiam

Tak mam dowody a pozatym ja sam wygrałem z tą firmą sprawe własnie w tym temacie zostałem oszukany teraz wszakże złożyli apelacje ale myśle że prawda wygra !

[cytat="Lokerso"]Do odpowiedzi cywilnej na jakiej podstawie ?? Jeśli to co napisałeś jest prawda to ja bym sie nie obawiał choć zawsze jest pytanie czy masz dowody na poparcie swych twierdzeń...[/cytat]

Popieram, jeżeli to co mówisz jest prawdą, to nic ci nie grozi. Chociaż ostrożnie bym postępował z podawaniem danych, etc. Lepiej się nie narażać na niepotrzebne procesy :)

W grę wchodzi naruszenie dóbr osobistych tej firmy pod warunkiem że było ono bezprawne. Jednak znając problem od strony praktycznej nie sądzę aby istniały powody do obaw, że firma taka pozwie kogoś do sądu, zwłaszcza osobę którą oszukała.

Powrót