Nieuczciwy niemiecki pracodawca-zwolnienie z pracy

• Autor wątku Autor wątku Niebieskixxl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Niebieskixxl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Streszcze po krutce.
Od 2,5 roku pracuje dla niemieckiego pracodawcy.
Teraz gdy jestem na zwolnieniu lekarskim zostałem zwolniony, ponieważ doniesiono mu ze od roku mam też swoją firmę w Polsce.
Zwolniony został też jeden z moich kolegów tylko dlatego że na mojej firmowej stronie internetowej jest na jednym ze zdjęć.
W firmie tej pracuje 15 lat-12,5 roku w polskim oddziale - oddelegowany do Niemiec - i 2,5 roku na niemieckich warunkach.
Praca legalna na czas nie określony-stawka godzinowo.
W rzeczywistości wyzysk i praca rozliczania akordów.
Mam dowody na te niewlasciwości odnośnie plac, ponieważ osobiście kazano mi sporządzać raporty z wykonania prac i rozliczać siebie i kolegów na zasadzie akord-puzniej przekazywać sumę do firmy jaką każdy zarobił i sumę jaką Ch E mieć wyplaconą. Czasami suma wyplaconą była mniejsza od sumy zarobione ponieważ nie opłacalne było wysyłać więcej bo podatki były większe przy minimalnej kwocie stawki godzinowej.wtedy pieniądze zostawaly na plus+na kolejne miesiące, mam rozpisane każdy dzień każdego pracownika będącego w miejscu gdzie byłem ja - z ostatnich 4 lat-czy mogę coś z tym zrobić i czy nie poniesie y my również jako pracownicy konsekwencji skoro nic z tym nie zrobiliśmy przez te wszystkie lata-dodam że każdy z nas bal się postawić i stracić pracę. - mam jeszcze mnóstwo innych informacji i dowodów na oszustwa finansowe tego pracodawcy od wielu lat. Proszę o poradę.

Powrót