P
PaulinaCzestochowska
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam mam problem w czerwcu wyszłam za mąż. Na te uroczystość postanowiliśmy wziąść Panią fotograf. Cena nie była zbyt wysoka bo 500 zł, omówiłyśmy szczegóły co do zlecenia ale bez podpisania umowy, jednak głównie pisaliśmy na Facebooku korespondencję. Jeszcze w dniu ślub prosiłam ją aby, zrobiła zdjęcie grupowe i nam z gośćmi takie pozowane. Miesiąc po ślubie zrobiliśmy sesję, fotograf kompletnie nie miała na nas pomysłu , kilkanaście zdjęć na odwal bez żadnego wysiłku. Wybraliśmy tą Panią ze względu że na swojej stronie miała piękne zdjęcia z sesji ślubnych a także innych uroczystości. I oto dostaje 750 zdjęć ciemnych, ukosem a także często poucinanych lub tyłem. Poprosiłam kilku fotografów o opinie i niestety jest to tragedia, zły kadr i niestety nie nadają się do niczego. Jestem załamana dziadek prowadził mnie do ślubu ja nie mam zdjęcia ,pięknego na wprost tylko od połowy bo połowę nas zasłaniają ławki. Nie mam zdjęcia możesz pocałować pannę młodą, ale mam 80 zdjęć gości tańczących plecami. Jednym słowem dramat. Sesję ślubną powtórzę ale wesela i ślub już niestety nie. Fotograf na forum zobowiązała się do zwrotu pieniędzy jeśli tylko usunę wszystkie zdjęcia z fb, a także napiszę post ze sprostowaniem iż z jej ust nie padło że zdjęcia są po obróbce , ale zaznaczam że przy odbiorze zdjęć powiedziała poprawiła co trzeba było i proszę a nie wybierz 100 zdjęć to je obrobię. Post napisałam ona zapewniła mnie na forum publicznym że kasę zwróci ale od tej pory zwodzi mnie wymówkami. Co mogę zrobić? Czy zwrot pieniędzy jest możliwy? Jak walczyć o zwrot?? Proszę doradzcie coś :/ bo już naprawdę nie wiem co robić miała być pamiątka na całe życie a jest koszmar.