nieuregulowana opłata 7 lat temu...

• Autor wątku Autor wątku DjTogu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DjTogu

Użytkownik
Odpowiedzi
44
Witam mam pytanie około 7 lat temu mieszkałem w akademiku z którego się wymeldowałem ale miałem nie zapłacone jakieś 250zł.Kompletnie o tym zapomniałem dopiero aż dzisiaj przeglądając stare papiery zauważyłem że na obiegówce z uczelnie nie ma jednego podpisu "opłaty za akademik" zastanawiam się co zrobić. wyprowadziłem się w styczniu 2005 roku. Teraz mamy 2012 rok przez ten cały czas nie orzynałem żadnego wezwana do zapłaty. Czy przez ten cały czas bez informowania mnie mogły być naliczane odsetki!!! Czy powinienem być o tym informowany? Najchętniej to bym poszedł o to zapłacił bo nie jestem złodziejem ale odsetki które mogły być naliczone przez 7 lat :wow::-(Bardzo proszę o odpowiedz pozdrawiam

Podejrzewam że jeśli nikt ci nie przysłał żadnego pisma do tego czasu, to sprawa się przedawniła. Jeśli by naliczało jakieś odsetki, to pewnie by się już dawno odezwali do Pana bo zależałoby im na odebraniu zapewne dość okazałej sumki.

też tak myślę ale jak to prawnie wygląda czy bez informowani mnie o odsetkach mogą je naliczać? np przez 7 lat?

Musisz dostać jakieś pismo czy coś, jak się odezwą do ciebie np jeszcze za rok lub w tym roku możesz im odpisać, iż nie dostałeś żadnego pisma w tej sprawie a wiec sprawa się przedawniła.

Powrót