O
oooy
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, mam dziwny problem z firmą windykacyjną GetBack która nieustannie wydzwania do mnie od 5 grudnia. Chcieli rozmawiać z jakąś kobietą której nie znam (ja kobietą nie jestem co raczej słychać po głosie), więc powiedziałem że to pomyłka... Na to rozmówczyni pyta się mnie pod jaki numer telefonu dzwoni. Oczywiście śmierdzi mi próbą wyłudzenia danych osobowych, więc odpowiadam że nie mam obowiązku udzielać takich informacji, zresztą jak może do mnie dzwonić i nie widzieć z jakim numerem rozmawia, pytam się także kto właściwie dzwoni... Na to odpowiada że ona też nie ma obowiązku udzielać mi takich informacji
. No to po raz ostatni mowie że pomyłka, zły numer i się rozłączam. Wiem że to getback dzięki googlowi. Od tamtej pory zadzwonili do mnie 34 razy, wydzwaniają od godziny 6:31 do 21... Po paru dniach ściągnąłem aplikację która automatycznie blokuje natrętne telefony, ale nie satysfakcjonuje mnie to rozwiązanie. Zresztą telefony wykonuje automat, co ich nie kosztuje żadnego wysiłku, mogą tak w nieskończoność. Co można z tym zrobić? Czy liczy się to jako prześladowanie / stalking? Czy oni mają prawo tak do mnie wydzwaniać, czy to ja muszę udowadniać że mój telefon nie należy do jakiejś losowej osoby? Jestem całkiem pewien że po podaniu numeru telefonu pytali by się o imię, nazwisko oraz adres zamieszkania a takich informacji im nie chce podawać :tuptup: