Nieuznana gwarancja Lenovo.

• Autor wątku Autor wątku enka25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

enka25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

jestem posiadaczką laptopa Lenovo Z50-70. Obudowa zaczęła się rozwarstwiać w związku z czym zgodnie z procedurami zgłaszania usterek wysłałam do Lenovo zdjęcia i filmik obrazujące na czym polega problem. Oczywiście dostałam odpowiedź, że jest to uszkodzenie mechaniczne.
Co powinnam napisać, aby gwarancję jednak uznali?
Laptop służy do pracy biurowej, widoczna na zdjęciu wada nie powstała w sposób uszkodzenia mechanicznego, a wady konstrukcyjnej związanej z zawiasami obudowy, które z jakiegoś powodu nie działają poprawnie i przy otwieraniu laptopa podważają obudowę.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
Laptop kupiony w kwietniu 2015.

Czytałam, że robią problemy. Przypuszczam, że z automatu piszą każdemu:

"Na podstawie nadesłanych zdjęć mogę stwierdzić uszkodzenie mechaniczne niepodlegające naprawie w ramach gwarancji."

Tyle, że w momencie kiedy zawias podważa obudowę to nie może być to uszkodzenie mechaniczne. Niestety korzystając codziennie z laptopa, który leży przede mną na biurku nie widzę tej wady i nie wiem kiedy się pojawiła. Dopiero przy spojrzeniu z boku lub góry widać, że obudowa się rozwarstwia. Być może był uszkodzony od początku (?)
Wygląda jakby zawiasy się wyrobiły bo jest też sporo luzu w górnej klapie, po otwarciu ekran nie trzyma się sztywno.

Witam, mam identyczny problem z tym samym modelem laptopa. Ta sama odpowiedź, ta sama śpiewka (kopiuj, wklej). Pojawiły się jakieś rozwiązania?

Zgłosiłam sprawę do rzecznika praw konsumenta to z kolei napisali, że laptop był zalany a to automatycznie unieważnia gwarancję... ;-) robią co mogą żeby zbyć klientów

Powrót