Nieuznana reklamacja butów 2 razy !

• Autor wątku Autor wątku szok11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szok11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, zgłaszam się do państwa z wielkim problem w wakacje zostałem posiadaczem butów new balance po niespełna pół-roku użytkowaniu na szwie puściła nitka i zrobiła się niewielka dziura, pojechałem do sklepu tam gdzie je kupiłem oddałem na gwarnację czekałem miesiąc na oddanie ich z powrotem po czym reklamacje nie uznali pisało tam mniej więcej : "Reklamacja odrzucona z powodu złego sznurowania butów, nierozsznurowania butów i nie założone na ostanie oczko i napisane tam było jeszcze nadmierne ruszanie stopą nie pamiętam dokładnie ale mniej więcej tak to wyglądało... napisałem odroczenie, napisałem że moim zdaniem nie ma to wpływu na szwie na przodzie buta... I znowu dostałem dzisiaj smsa że gwarancja została odrzucona i teraz pytanie co ja jako konsument mogę z tym zrobić ... no bo z tego co rozumiem to nie uszkodzenie z mojej winy tylko z samego siebie ... Co mogę w tej sytuacji teraz zrobić? Nie wiem co w ostatnim odrzuceniu reklamacji zostało napisane ponieważ jeszcze tam nie było a do Galeri krakowskiej mały kłopot z dojazdem i wolałbym tam jak najmniej jeździć.
Pozdrawiam I dziękuję!

Przepraszam ale czy ktoś mógłby się wypowiedzieć ?

Opisz problem jeszcze raz. zwięźle i wg poradnika konsumenta podlinkowanego w tym dziale.

Powrót