D
Didessair
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam Szanownych Forumowiczów.
Mam następujący problem.
Złożyłem reklamację w sklepie "Worldbox" o następującej treści:
Powiększenie:
Niestety została odrzucona:
Przemilczmy brak profesjonalnego podejścia sklepu i opinie rzeczoznawcy napisaną odręcznie, którą trudno przeczytać na pogiętej kartce,...
Uważam, że nie jest prawidłowa opinia rzeczoznawcy gdyż:
1)Serwis jak i rzeczoznawcza nie cieszy się dobrą opinią w internecie w sprawach reklamacyjnych.
2)Z prawie identycznymi wadami, lecz w innym sklepie znajoma otrzymała zwrot pieniędzy.
Byłem dzisiaj u rzecznika praw konsumentów i polecił:
1.Udać się do samemu rzeczoznawcy i zasięgnąć opinii ponownie za około 50zł.
2.Złożyć ponownie reklamacje.
3.W przypadku odrzucenia reklamacji wszcząć postępowanie w sądzie konsumenckim.
Uważacie, że to dobre postępowanie? Z tego co dowiedziałem się, to muszę JA wykazać wady fabryczne, więc pewnie bez udania się do rzeczoznawcy, a prosto do sądu sprawy nie można "wygrać"?
Pozdrawiam
Mam następujący problem.
Złożyłem reklamację w sklepie "Worldbox" o następującej treści:
Powiększenie:
Niestety została odrzucona:
Przemilczmy brak profesjonalnego podejścia sklepu i opinie rzeczoznawcy napisaną odręcznie, którą trudno przeczytać na pogiętej kartce,...
Uważam, że nie jest prawidłowa opinia rzeczoznawcy gdyż:
1)Serwis jak i rzeczoznawcza nie cieszy się dobrą opinią w internecie w sprawach reklamacyjnych.
2)Z prawie identycznymi wadami, lecz w innym sklepie znajoma otrzymała zwrot pieniędzy.
Byłem dzisiaj u rzecznika praw konsumentów i polecił:
1.Udać się do samemu rzeczoznawcy i zasięgnąć opinii ponownie za około 50zł.
2.Złożyć ponownie reklamacje.
3.W przypadku odrzucenia reklamacji wszcząć postępowanie w sądzie konsumenckim.
Uważacie, że to dobre postępowanie? Z tego co dowiedziałem się, to muszę JA wykazać wady fabryczne, więc pewnie bez udania się do rzeczoznawcy, a prosto do sądu sprawy nie można "wygrać"?
Pozdrawiam