niezamawiana przesyłka po zamówionej

• Autor wątku Autor wątku camelmk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

camelmk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam żona zmówiła jakiś kosmetyk w firmie LuxStyle, mają ładną polską stronę ale przesyłki przychodzą z Danii.
Na stronie w regulaminie sprzedaży mają jak byk:

"Brak wiążących subskrypcji lub członkostwa
Żadne zakupy w LuxStyle nie wiążą się z zawieraniem umów, nie zobowiązujecie się Państwo do żadnych dodatkowych zakupów. Nie oferujemy żadnych subskrypcji lub członkostwa, w celu otrzymania nowego produktu musicie Państwo każdorazowo złożyć u Nas zamówienie. "

Natomiast wczoraj przyszła dokładnie po miesiącu taka sam przesyłka jak poprzednia z fakturą na podobna kwotę, na dole tej faktury jak i poprzedniej jest napisane, że automatyczny system zamówień wyśle kolejną za miesiąc i mogę z niej zrezygnować pisząc na ich maila.
Polski mail milczy, z ogólnonarodowego napisali od, ze skasują mnie z automatycznych zamówień ale tej przesyłki oddać już nie mogę.

W regulaminie jest też zapis: " 14-dniowy termin zwrotu
Każde zamówienie w LuxStyle podlega prawu do zwrotu w terminie 14 dni. Oznacza to, że w przypadku zmiany zdania możesz odesłać zamówiony produkt w celu uzyskania zwrotu kosztów. Prosimy jednak zauważyć, iż nie pokrywamy kosztów transportu zwrotnego. Obowiązek ten spoczywa na kliencie. Jest absolutnie ważne aby zwracane produkty były w takim samym stanie jak w momencie sprzedaży, w przeciwnym razie rezerwujemy sobie prawo do odmówienia przyjęcia zwróconego towaru. Jeśli chcesz zwrócić produkt, musisz się upewnić, iż odesłany produkt jest identyczny jak otrzymany (zachowane oryginalne opakowanie jest tutaj bardzo ważne).

Jako klient jesteś odpowiedzialny za upewnienie się, iż odesłana paczka bezpiecznie dotrze do LuxStyle.

Jeśli zamówienie zostało złożone z darmową dostawą, klient zostanie obciążony kosztami dostawy. Zapłata za transport musi być uregulowana mimo faktu dokonania zwrotu. "

Adres wysyłki oczywiści Dania, koszty wysyłki poleconego do Danii pewnie podobne jak zapłata za ten szajs - co radzicie zapłacić i zapomnieć czy użerać się z naciągaczami?

Mam ten sam problem zamówiłam raz, zapłaciłam po drugim ponagleniu gdyż wszystko od nich wchodziło mi do spamu. Oczywiście z opoźnieniem dostali zapłatę ale ok wyszło z tą przesyłką którą zamówiłam. Jakiś czas temu otrzymałam awizo, zdziwiona poszłam na pocztę bo wiem, że nic nie zamawiałam. okazało się, że to od nich jednak jak zobaczyłam na kopercie powiedziałam Pani , na poczcie że ja tego nie przyjmuję i nie odebrałam przesyłki z poczty. Oczywiście przysłali na emial i do domu, że muszę za przesyłkę zapłacić jeszcze do nich zwrot nie dotarł. napisali również i niby się zgodzilam na subskrypcję zamawiając pierwszy artykuł,a na stronie mają wyraźnie napisane,iż
Brak wiążących subskrypcji lub członkostwa. Ja zamawiałam tylko ten jeden artykuł
"Żadne zakupy w LuxStyle nie wiążą się z zawieraniem umów, nie zobowiązujecie się Państwo do żadnych dodatkowych zakupów. Nie oferujemy żadnych subskrypcji lub członkostwa, w celu otrzymania nowego produktu musicie Państwo każdorazowo złożyć u Nas zamówienie."
Co robić? czy po prostu na poczcie nie odbierać nic od nich i się nie przejmować?
wg mnie to jest naciąganie i robienie z ludzi balona

Sprawa jest jeszcze dziwniejsza, można zamówić na polskiej stronie, przesyłka idzie z Danii. Na głównej stronie do której odsyła mnie konsultant są inne warunki sprzedaży, generalnie odesłałem im to wszystko. Nie wiem tylko ile czasu mam czekać na zwrot zanim zacznę interweniować, bo minęły już 3 tygodnie i zero odzewu.

Generalnie przestrzegam przed kolejną super firmą ...

paranoja dzisiaj dostałem przypomnienie, że mam zapłacić za drugą przesyłkę plus opłata za opóźnienie. Obie przesyłki odesłane na ich adres ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru 10 maja - zwrotki nie dostałem.
Ani towaru, anie zwrotu kasy i jeszcze kolejne ponaglenia - pismo oczywiście z Danii z klauzulą straszącą mnie prawnikiem i 10 dniowym terminem. Ma ktoś jakiś pomysł, jak to ugryźć dalej ?

A jaka była procedura skałdania tego zamówienia?

Normalnie wyklikane ze strony internetowej - dodaj do koszyka, zapłać itp.

Powrót