Niezapłacona składka

• Autor wątku Autor wątku jarek548
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jarek548

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, dzisiaj dostałem wezwanie do zapłacenia zaległej składki OC z 2006r. z firmy Intrum justitia, wymagają zapłaty w ciągu 2dni, list nie przyszedł poleconym. Wcześniej nie dostawałem żadnych wiadomości od firmy ubezpieczeniowej w celu zapłaty składki.

Czy po tylu latach muszę zapłacić żądaną kwotę?

Proszę o profesjonalne i szybkie odpowiedzi.

Mam taki sam problem. Na infolinii firmy twierdza, ze taki dlug nie ulega przedawnieniu i jest zadluzeniem naturalnym. Wezwanie przychodzi listem zwyklym z firmy EGB Investments.

Długi z OC przedawniają się po 3 latach. Nie dajcie się nabrać.

Witam serdecznie. Mam również problem z firmą Intrum. Dostałem w styczniu tego roku list, że mam niezapłaconą składkę II raty OC w firmie Warta za rok 2005. Mam tą polisę ale nie posiadam dowodu wpłaty tej raty, gdyż zawarcie kolejnej i kolejny dowód wpłaty wożony wraz z dokumentami był dla mnie ważny. Dziwi mnie też to że w II racie płaciłem oprócz OC też AC. Opłata za AC dotarła a OC nie. Nigdy nie jeżdżę autem bez ważnego OC. Parę dni temu dostałem sms aby skontaktować się z firmą Intrum. Gdy zadzwoniłem strasznie niemiła kobieta wyznaczyła mi 4 dni(w tym weekend) na dostarczenie dowodu wpłaty. Gdy parokrotnie powiedziałem jej, że nie posiadam dowodu i uznaje sprawę za przedawnioną powiedziano mi, że mam złożyć wniosek do sądu o przedawnienie. O co chodzi, jak się zachować? Pomóżcie proszę.

Nic nie rób. Czekaj :) Przedawnienie możesz podnieść dopiero przed Sądem czyli oni muszą Ciebie pozwać.

crisp71 napisał:
Witam serdecznie. Mam również problem z firmą Intrum. Dostałem w styczniu tego roku list, że mam niezapłaconą składkę II raty OC w firmie Warta za rok 2005. Mam tą polisę ale nie posiadam dowodu wpłaty tej raty, gdyż zawarcie kolejnej i kolejny dowód wpłaty wożony wraz z dokumentami był dla mnie ważny. Dziwi mnie też to że w II racie płaciłem oprócz OC też AC. Opłata za AC dotarła a OC nie. Nigdy nie jeżdżę autem bez ważnego OC. Parę dni temu dostałem sms aby skontaktować się z firmą Intrum. Gdy zadzwoniłem strasznie niemiła kobieta wyznaczyła mi 4 dni(w tym weekend) na dostarczenie dowodu wpłaty. Gdy parokrotnie powiedziałem jej, że nie posiadam dowodu i uznaje sprawę za przedawnioną powiedziano mi, że mam złożyć wniosek do sądu o przedawnienie. O co chodzi, jak się zachować? Pomóżcie proszę.

Minął już rok i właściwie nie zmieniło się nic. Zadna firma nie czeka tak długo na uzyskanie swych należności. Dziwię się że nie mam jeszcze komornika:)

Powrót