niezaplacone rachunki 3-mce???????

• Autor wątku Autor wątku nowa6
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nowa6

Użytkownik
Odpowiedzi
44
nie place od 2 mcy-poniewaz musze splacic instalacje gazowa do auta -pilnie ,czy po 3 mcu moga mnie podac do sadu? ----- ja wszystko chce uregulowac w 4 mcu zaraz po wyplacie,co robic ? wyslac pisma o trudnej sytuacji i prosic o rozlozenie na raty? boje sie konsekwencjii

Tak, mogą Cię podać do Sądu, najlepiej porozmawiać, napisać pismo z prośbą o przełożenie rat itp.

to nie sa raty ,ja nie place za internet,telefon,smieci ,bo nie mam z czego ,na wynagrodzeniu siedzi komornik ,dlatego szybko zakladalam instalacje,bo za chwile nawet nie dojade do pracy i nic nie zarobie- o raty mi chodzilo -czy moge sie o nie starac w przypadku tych zaleglosci-pierwszy raz -nie place na biezaco rachunkow tego typu

moge zagwarantowac ze 10 wrzesnia wszystko ureguluje na pismie ze sie zoobowiazuje do tego -nie chce dalej sie pograzac w dlugi-chocby jesc sam chleb ze smalcem

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Postaraj się bardziej precyzyjnie napisać, raz zadałeś pytanie, czy mogą Cię podać do Sądu jeśłi nie zapłacisz, potem napisałeś, że płacisz wszystko na bieżąco, następnie, że masz Komornika, a skoro go masz, to jednak czegoś nie opłaciłeś terminowo, nic nie można zrozumieć z Twojej wypowiedzi :(

komornik zbiera polowe wyplaty mojej za (dlug w zusie) skladki z tytulu prowadzonej wlasnej dzialalnosci ----niezaplacone rachunki za telef,cyfra i internet -zawsze placilam nigdy sie nie zdazylo -zebym nie zaplacila -dlatego tak panicznie sie boje ,ze zostane obciazona kosztami sadowymi lub itp.

Już odpisałem w drugim temacie. Najlepiej taką prośbę o odroczenie płatności złożyć w formie pisemnej z dobrym uzasadnieniem oraz wskazaniem terminu spłaty. Mogą, ale nie muszą sie na to zgodzić.

dziekuje slicznie za odpowiedz ,na forum jestem od nie dawna wiec dlatego to wrzucilam po dwojnie -z gory przepraszam za chaos:)

powiadomie pisemnie ze zaplace pozniej,a zreszta dostane odpowiedz z ktorej jasno ,bedzie wynikac ,czy sie godza na to -nie mam innego wyjscia,dzieki za porade

Powrót