niezaplacone rachunki a powrot do polski-konsekwencje

• Autor wątku Autor wątku nikolla09
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
nikolla09

nikolla09

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam!
Mam pytanie mieszkam z moim chlopakiem od roku w Irlandii,mamy mieszkanko we dwojke i rachunki sa na mojego chlopaka niestety sytuacja nas zmusila zeby zjechac do Polski ale jak nie zaplacimy rachunku ostatniego za prad ESB Customer Supply i nie zerwiemy umowy za internet 3G nie placac go to czy beda nas scigac w Polsce? Zdaje sobie sprawe ze nie mamy powrotu do Irlandii ale czy bedziemy mogli spokojnie spac? czy nie dostaniemy zadnych powiadomien o niezaplaconych rachunkach na polski adres? i czy nie sciagna nas zeby zaplacic jakakolwiek sankcje?
Prosze o pomoc czekam z niecierpliwoscia :)

A nie prosciej jest splacic wszystkie rachunki,porozwiazywac wszelkie umowy o media, i wrocic do kraju ze spokojna glowa?

nikolla - po pierwsze ta kwestia juz kilkakrotnie byla poruszana w roznych dzialach a po drugie co bys zrobila gdyby ktos nie oddal Ci zaleglych pieniedzy np. wyplaty??

nie wiem czy byla poruszona ta kwestia bo jestem nowa na tym forum a poza tym niestety jest taka sytuacja ze poprostu moj chlopak pracuje na czarno i czasem zdarzalo sie ze nie dostal wyplaty. Pytanie jest moje co sie stanie jesli tak zrobimy i czekam na odpowiedz dotyczace tego.

dziekuje za link tylko tam jest o Wielkiej Brytani napisane a mnie interesuje Irlandia bo slyszalam ze Polska z Irlandia nie maja lacznasci z prawem ale czy to prawda to nie wiem. zobacze i poszukam moze cos znajde na ten temat. dzieki za pomoc ale jesli ktokolwiek jeszcze cos wie na ten temat to prosze o odpowiedz.

Powrót