Niezaplacony abonament za silownie

• Autor wątku Autor wątku Mariusz333
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mariusz333

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
w listopadzie 2010 zapisalem sie na silownie Fitness First w Holandii. Podpisalem umowe na rok jednak po 2 miesiacach sytuacja zyciowa wymusila na mnie powrot do kraju i zaprzestalem dokonywania miesiecznych oplat za owa silownie (70euro/mc). Na moj holenderski adres zamieszkania wciaz przychodza pisma wzywajace do uregulowania naleznosci, ktora wraz z odsetkami wynosi juz niemal 1000euro.
Czy instytucja taka jak silownia bedzie mnie szukac w Polsce w celu sciagniecia naleznosci ew. dokona sprzedazy dlugu firmie windykacyjnej? Nie wiem co robic. Czy ktos ma wiedze w temacie?

Opcji firma ma rozne i ciezko zgadnac co beda robic.
Poczytaj co to jest europejski nakaz zapłaty.

Wiec kwota 70euro to jakas wygorowana kwota miesiecznie! Ale skoro podpisales umowe, to nic na to nie poradzisz. Byc moze skontaktuje sie z ta firma i moze na jakias korzystnych warunkach zmniejszysz te kwote. Z drugiej strony trzeba bylo od razu z nimi sie skontaktowac i wyjasnic sprawe i wyjechales z Holandii i chcialbys zerwac umowe.
Jezeli tego jeszcze nie zrobiles to warto zrobic, zanim ta firma przekaze sprawe do firmy windykacyjnej, a ta skolei jeszcze doliczy swoja prowizje. A wiec szybko dzialaj i powodzenia!

Powrót