Niezdolność do służby

• Autor wątku Autor wątku strzala22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

strzala22

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich , mam pytanie , problem... miałem wypadek w drodze do pracy , jestem żołnierzem zawodowym kontraktowym, mam kontrakt do 2015 roku, od grudnia 2009 przebywam na zwolnieniu lekarskim, jestem w trakcie leczenia , doznałem połamania obu kości piszczelowych i kręgu szyjnego w odcinku C2 , przeszedłem wiele operacji , rehabilitacji itd. pozostał mi metal w prawym udzie, w czwartek idę na wyciągnięcie kilku śrubek z nogi, a drut wyciągną mi za kilka miesięcy dopiero. miesiąc temu zostałem skierowanie od dowódcy jednostki na TWKL celem orzeczenia przydatności do służby wojskowej. Ortopeda i Neurolog oraz pozostali lekarze nie robili problemów, przeszedłem pozytywnie badania, jednak orzecznik stwierdził że po 26 miesiącach L4 oraz po licznych połamaniach nie będę się nadawał do służby, dziś dostałem orzeczenie i się potwierdziło. Będę się odwoływał oczywiście ale nie o to mi chodzi... Mam pytania... czy jak teraz jestem na zwolnieniu lekarskim dowódca może mnie zwolnić? Bo z tego co mi powiedziano w kadrach zostanę zwolniony. Przecież nie symuluje , jestem w trakcie leczenia.. a jak tak to czy mogę się starać o rentę? Wypadek był w drodze do pracy. Proszę o jakąkolwiek pomoc , doradzenie co mogę zrobić... ja nadal chcę wrócić do służby ale niestety starania i chęci nie pomogą. Serdecznie pozdrawiam Łukasz

Powrót