Niezgodność regulaminu z faktami .

• Autor wątku Autor wątku Kprac
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kprac

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Witam ,
Firma z branży domen internetowych - sprzedaż domen , giełda domen .
Regulamin - w którym firma deklaruje , że w swojej witrynie internetowej zamieszcza listę firm - partnerów - które pośredniczą w rejestracji domen dla klientów- użytkowników tej firmy .

Przeszukana cała witryna firmowa na której NIE MA listy firm deklarowanej w regulaminie .

E-mail do firmy z zapytaniem -gdzie w witrynie firmowej znajduje się w/w lista firm pośredniczących w rejestracji domen ? firma milczy .
Co w takim przypadku grozi firmie ?, która według mnie oszukuje klienta .
Jaka instytucja jest odpowiednią do zgłaszania takich przypadków ?

Czy firma która prowadzi działalność tylko w internecie ( wspomniany tu rejestrator domen lub e-sklep ) ma prawny obowiązek posiadać numer kontaktowy telefonu oprócz kontaktu e-mailowego ?

Dziękuję za odpowiedzi .

Czy ktokolwiek ma obowiązek posiadania telefonu:?:

LeszsekS napisał:
Czy ktokolwiek ma obowiązek posiadania telefonu:?:

Zauważyłeś ,że nie pytałem o to CZY ma obowiązek posiadać telefon jako rzecz lecz o to czy dana firma , która prowadzi działalność " w internecie" i posiada biuro obsługi klienta , oprócz kontaktu e-mailowego do tego biura jest ZOBOWIĄZANA " PRAWNIE " jako drugiego sposobu- metody komunikacji z klientami posiadać numer telefonu kontaktowego a tym samym fizycznie musiałaby posiadać telefon ?

nie ma takiego zobowiązania prawnego tzn. dopuszczalne jest istnienie podmiotu gospodarczego nie udostępniającego kontaktu telefonicznego.

LeszsekS napisał:
Jak odpowiesz na moje pytanie to będziesz wiedział.

Myślę ,że jak przeczytasz post WicePrezes i jego merytoryczną odpowiedź na zadane przeze mnie pytanie to będziesz wiedział .

Myślę, że powinieneś czytać ze zrozumieniem.

Powrót