Niezgodność towaru z umową (brak gwarancji)

• Autor wątku Autor wątku dking
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dking

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Sprawa jest dość prosta. W wakacje kupowałem kask motocyklowy renomowanej firmy na Allegro. Przed zakupem spytałem drogą mailową sprzedawcy czy kask ma gwarancję producenta, odpowiedź była twierdząca więc kask zakupiłem. Dzisiaj chodząc po interenecie trafiłem na stronę producenta mojego kasku na której jest wyboldowane, że sklep który sprzedał mi kask gwarancji producenta nie ma.

Kask był oczywiście używany ale jest w pełni sprawny i nic mu nie dolega. Jednak fakt braku gwarancji producenta która miała opiewać na 5 lat + darmowe serwisy etc. jest dla mnie dość bolesny. Zwłaszcza, że kosztował ponad 2 tyś PLN. Czy w tym przypadku mogę domagać się zwrotu pieniędzy od sprzedawcy?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc!

Pozdrawiam,
Michał

Czy w momencie zakupu kasku na stronie producenta także była taka wyboldowana informacja?

Tego nie jestem w stanie sam stwierdzić, ale na pewno producent wie, kiedy zaprzestał (o ile w ogóle współpracował) współpracy z tym sklepem- więc te dane da się zdobyć. Zakładając, że taka informacja widniała u producenta w momencie zakupu to mógłbym dochodzić praw?

Powrót