Niezgodność towaru z umową? Czy aby na pewno?

• Autor wątku Autor wątku Origam
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wolałem się upewnić. Jeszcze raz dziękuje za poświęcony czas, oby nie na marne 8-)

CDN

Pamiętaj żeby wysłać zpo, żebyś wiedział kiedy doszło.

Witam ponownie ! Dzisiaj mija 14 dzień od odbioró przesyłki z pismem. Zero odpowiedzi ze strony sprzedawcy. Co dalej ? : )

Dzien dobry, dobry a to dlatego, że sprzedawca bez żadnego "ale" naprawił zegarek. W piśmie dochodziłem wymiany towar na nowy, sprzedawca wymienił tylko mechanizm, ale i to mnie zadowala. Także chciałbym wszystkim serdeczne podziękować, bez was nic by z tego nie było !!:winko::winko::winko:

Zegarek doszedł, razem z moim pismem. Zegarek nie działa, kompletnie spier***ony. Kurier ma jutro przyjechać sporządzić protokół. Co wy na to ?

Zadzwonilem do kuriera, powiedział że w takich okolicznosciach sporzadzaja protokół i wysyłają do nadawcy

towar byl dobrze zapakowany wiec towar zostal taki wyslany.

W takich, ze nadawca wysyla uszkodzony towar.

Jestem zdenerwowany więc nie pogłebiaj tego stanu. Po otworzeniu paczki zadzwonilem do kuriera zeby przyjechal po ten zegarek i oddal go nadawcy. Powiedział, że można sporządzić protokół i zostanie on wysłany do nadawcy z zegarkiem. Odesłał mi tez pismo

Chodzi o to, iż jeśli nie sporządziłeś protokołu podczas odbioru paczki, jak zamierzasz udowodnić, że w paczce było to, co było (czyli niesprawny towar)?
Kurier na protokole wpisze, że paczkę dostarczono w dniu X, a protokół sporządzono w dniu Y.

Powrót