A
angu828
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam, kupiłem niedawno nowy telefon który po niecałym miesiącu użytkowania zaczął tracić zasięg i samoczynnie się restartować. Zaraz po wykryciu usterki złożyłem pismo o niezgodności towaru z umową do sklepu, w którym żądałem aby towar został wymieniony na nowy. 14ego dnia od złożenia pisma otrzymałem następującą odpowiedź : "Dzień dobry. W odpowiedzi na Pana zgłoszenie z tytułu niezgodności towaru z umową sprzedaży informuje ze sklep XXX na tą chwilę nie uznaje Pana żądań. Reklamowany produkt zostanie dokładnie sprawdzony przez autoryzowany serwis producenta i wowczas XXX przedstawi swoje ostateczne stanowisko."
Czy taka odpowiedź jest ustosunkowaniem do moich żądań? Czy sklep, po odrzuceniu moich żądań, tak jak napisał w odpowiedzi, ma prawo do dalszego sprawdzania sprzętu i przetrzymywania go bez konkretnie podanej daty kolejnej odpowiedzi? Dodam jeszcze że jestem osobą fizyczną.
Czy taka odpowiedź jest ustosunkowaniem do moich żądań? Czy sklep, po odrzuceniu moich żądań, tak jak napisał w odpowiedzi, ma prawo do dalszego sprawdzania sprzętu i przetrzymywania go bez konkretnie podanej daty kolejnej odpowiedzi? Dodam jeszcze że jestem osobą fizyczną.