niezgodność usług z umową.

• Autor wątku Autor wątku gawrokla
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gawrokla

Użytkownik
Odpowiedzi
48
Witam, czy odstąpienie od umowy abonamentowej z tytułu niezgodności uslug z umowa może sie odbyc inaczej niz forma papierowa tj mailowo?
Jak wygląda to jeśli chodzi o art. kodeksu prosiłbym tez o przytoczenie stosownych artykułów.Sprawa jest ważna, gdyż firma próbuje wyłudzić kolejne pieniądze z tytułu zakończonej umowy

Ostatnia edycja:
gawrokla napisał:
Witam, czy odstąpienie od umowy abonamentowej z tytułu niezgodności uslu...

Zapewne w umowie którą podpisałeś masz dział poświęcony sposobom na rozwiązanie umowy.

Wystarczy (raz jeszcze) przeczytać.

Umowa zapewne ma zapis o tym iż wszelkie czynności z nią związane powinny być w formie papierowej (to standard wklepywany wszedzie) - wiec taka formę musisz wybrać.

To tak na prawdę większą korzyść dla ciebie bo wysyłając papier masz potwierdzenie nadania (list polecony) lub też odbioru (zpo).

Każda umowę możesz wypowiedzieć. Niemniej, za wypowiedzenie umowy bez bardzo ważnego powodu - możesz być zobowiązany do zapłacenia kary umownej lub naprawy szkody jaka poniesie wykonawca.

Niezgodność z założeniami umowy - musisz bezwzględnie wykazać, czyli co Ci w umowie obiecano wykonać a czego nie wykonano.

Powód zerwania jest i to powazny, jakby sie rozdrabniać to mógłbym przy okazji zgłosić pare paragrafów na te firme.Jednak kwestia, że wiadomość już była a oni się ciągle próbują wymigać wysyłają pogróżki i idą w zaparte

wysyłane było elektronicznie,operator wyludzał pieniadze na każdym kroku, na odpowiedź z działu technicznego reklamacyjnego i obsługi klienta czekac trzeba było minimum tydzien z czego 80% bez odpowiedzi ani zostawiane wiadomosci na stronie ani telefony, ani tez maile nniemalże bez odzewu.Jednak kolejne faktury z niezgodną kwotą i spamujące o tym smsy pojawiały się na prywatny numer z innej sieci zawsze na czas.Od 1 stycznia gdy skończył się okres promocyjny zaczeły się problemy z prędkością internetu, standardem łączności z nikąd podniesionymi fakturami oraz zasięgiem jaki kolwiek.Od tego czasu do lipca ciągłe dobijanie do operatora bez skutku, w czerwcu udało sie wydziergać ,żeby łaskawie wyslali duplikat karty sim, za który kazali płacić, po załatwieniu że jednak został bezpłatnie wysłany zablokowali połączenia na numer i nawet nie dało się zweryfikowac, czy problemy nie sa winą karty sim(telefon nie był tu problemem).Obecnie firma chce wyłudzić 400zł za to ,że umowa w lipcu została zerwana a oni twierdza ,że sami teraz wypowiadają a nie ja.

Na wszystkie pytania odpowiedzi znajdziesz w umowie. Tydzień na reklamację to i tak dobrze. Koszt duplikatu pewnie zgodny z cennikiem z którym zgadzasz się podpisując umowę. A i kara za zerwanie umowy też pewnie zgodna z umową.

Kolego chyba źle zrozumałes nic o czym tu piszesz poza tym że pewnie wszystko znajdę w umowie nie ma miejsca.Nie chodzi o karę tylko o wyłudzenie pieniędzy z tytułu rozwiązanej już umowy.
Duplikat karrty nie może być płatny chyba ze mamy do czynienia ze zgubieniem karty, jeśli jest uszkodzona to mają dac ci nową.Zwłaszcza że cennik ani umowa nic nie przywidywała w tej kwestii a jedynie była to proba wyłudzenia, bo skoro dałosie dać za darmo, to znaczy ,że nie jest płatne jeśli szukać udowodnień.

Dodatkowo w umowie nigdzie nie jest napisane, że odstąpienie od umowy z przyczyn niezgodności ani jakiekolwiek inne może być tylko forma pisemną.Sam regulamin i umowa wyglądają na kopiuj wklej tak więc prosze o konkretne art tak jak pytanie było na począku jakimi poprostu tych wyłudzających oszustów zagnę żeby wreszcie się przymkneli i wypłacili nalexność a nie wyłudzali pieniądze

I to taki, którym można podpisać wiadomość email. Standardowy podpis kwalifikowany nie daje takiej technicznej możliwości, trzeba kupić specjalną wersję do podpisywania maili.

tak mailowo normalna wiadomośc po nieudanych próbach kontaktu i ostrzeżeniu że tak się stanie wysłana wiadomośc mailowa z uwzględnieniem kiedy z czego i dlaczego odstępuję czyli że z umowy numeru z ttytułu niezgodności itd, teraz cieżko mi szukać tej wiadomosci , jednakże jest i zostałą wysyłana podpis normany zadne płatne roziwązania, zaznaczam wszystko bez kosztów, bo na te właśnieod samego poczatku próbowano mnie naciągać na każdym kroku..

1. Pokaż umowę.
2. Pokaz zgłoszenia reklamacyjne
3. Pokaż odpowiedzi na te zgłoszenia
4. Pokaż to swoje odstąpienie.

umowa to bodajże ze 20 kartek, nie mam czym nawet zdjęcia zrobić.
zgłoszenia reklamacyjne były z apośrednictwem strony operatora i jedynie czesciowo mailowo , wiec generalnie nie mam ich do pokazania.
odpowiedzi na 90% zgłoszen nie było wcale az do dnia dzisiejszego.
O odstąpieniu pisze powyżej. Była to normalna wiadomość z zawarciem informacji kto rezygnuje z czego z jakiego powodu i czego oczekuje z podpisem pod wiadomością.
Ta równiez do dziś bez odpowiedzi..
Czy tak czesto drodzy koledzy czytac ze zrozumieniem? .Stawiam konkretne pytanie i konkretną prośbę a zamiast tego otrzymuję kolejne pytania na kwestie już przeze mnie wytłumaczone.

Witam serdecznie od mojej reklamacji minał już ponad miesiąc a Państwo
mają dalej czelnośc po pierwsze na brak odzewu po drugie na dalsze
przestepstwa wynikające z art.286KK a więc wyłudzenia pieniędzy.Umowa
została zawarta na abonament na określoną kwote z nielimitowanymi
połączeniami w obrębie kraju sms/mms do wszystkich siedzi wideorozmowami
oraz pakietem internetu LTE odnawianego automatycznie,w oparciu o mape
zasięgową dostępną na stronie.
Niniejszym wynika z tego, ,że moja rezygnacja z umowy która do Państwa
już niejednokrotnie przesyłałam drogą mailową jest prawomocna i
zaakceptowana wraz z warunkami przez Państwa .
Na dzień dzisiejszy:
- Umowa na numer 727 XXX XXX nie obowiązuje
- żadna z wystawionych po okresie 1 stycznia 2016 roku nie jest ważną
fakturą a wynikające z nich przelane fundsze zobowiązani są Państwo
zwrócic na rachunek bankowy z ktorego zostały przelane.
- kary umowne nie obowiązują z powodu zerwania umowy z mojej strony na
wskutek Państwa zaniedbań
- dalsze próby wyłudzenia pieniędzy będą zgłaszane do odpowiednich
służb

Treść wiadomości brzmiała mniejwięcej tak , z możliwymi róznicami, bo teraz przytaczam to z pamięci i nie słowo w słowo, chodź sens i informacje sa takie jak w oryginalnej wiadomosci.

Na jakiej podstawie i w jakim trybie dokonałeś rezygnacji z umowy? I jakiej konkretnie czynności prawnej dokonałeś - bo raz piszesz o odstąpieniu, innym razem o rezygnacji?

wiecej nie mam a jak jesteś cżłowiekiem nierozumnym tepym lub dzieckie to co tu jeszcze robisz ja nie pytam o to czy z mojej umowy wynika, że musi być na papierze umowa cała przeczytrana przejrzane wsystkie artykuły regulaminu i nie ma nic na temat wymaganej formy odstapienia an w ogóle o odstąpieniu jako takim.
jedyne co to fakt, żew ciągu 14 dni od złlożenia zlecenia na umowę moge dokonac rezygnacji bez uzasadnienia i jedyne co pokrywam koszty wysyłkowe za dostarczone mi przemdioty.
Czytaj ze zrozumieniem i pomagaj odpowiadając na pytanie z godnie z jego treścią lub zamilcz.Jeżeli po przeczytaniu tego stwierdzasz ,że nie jesteś szczeniakiem który chce się wymądrzać lecz starszą od takowego osobnika jednostka z jakąkolwek faktyczną wiedzą , przescroluj temat do poczatku przeczytaj raz jeszcze, zrozum i dopiero pisz zamiast mnie denerwować tekstami z piaskownicy.Pozdrawiam

wszystko jest powyżej, jeśli jest różnica pomiędzy tymi dwoma zwrotami z punktu prawnego(bo polonistycznie nie ma żadnej) to wskaz różnice naprowax pomóż a nie mądrz się.Ja nie jestem alfa i omega i nie wiem wszystkiego. NIe byłoby mnei tutaj w takim charakterze mając taką wiedze.
wszystko o co pytasz jest powyżej tylko przeczytaj wreszcie ze zrozumieniem te kilka linijek tekstu.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót