L
laviaa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam mam problem z komornikiem. Problem wyglada następująco. Przypadkiem podczas wizyty w urzędzie skarbowym w celu odebrania zwrotu podatku dowiedziałam sie iż moje pieniądze zatrzymał komornik do wyjaśnienia sprawy. Bardzo zdziwiłam sie tym faktem ponieważ o żadnym długu nie było mi wiadomo. Zadzwoniłam na numer który podała mi pani w urzędzie do komornika by wyjaśnić sprawe. Ten powiedział ze posiadam dług ponad 130zl ale koszty sądowe i opłaty konornicze to razem ponad 600zl. Powiedziałam ze nic mi o długu niewiadomo i żadnych listów nie otrzymywałam bo inaczej zapłaciłabym wcześniej. Komornik twierdzi ze wysyłał korespondencje na mój stary adres pod którym juz dawno nie mieszkam a dług jest za nieopłacony rachunek z sieci komórkowej z 2014 roku. Nic więcej sie nie dowiedziałam poza tym ze komornik wyśle mi odpisy listów i dokumenty. Mój pracodawca również mnie poinformował o zajęciu wynagrodzenia i ze musi mi potrącić dług w całości. Księgowa natomiast nie chcąc mi mieszać zdecydowała ze nie potrąci tych pieniędzy ale musze sama wysłać przelew i uregulować to. Moje pytanie brzmi. Czy mogę jeszcze starać sie cokolwiek naprawić czy sprawa zaszła za daleko? Czy mogę starać sie o zniesienie kosztów komorniczych i zapłacenie faktycznego długu? Nawet nie milam prawa ani czasu sie bronić ponieważ pare lat żyłam w nieświadomości. Dodam ze dług jest z firmy play za nieopłacona fakturę o której nie wiedziałam, nie dostawałam żadnych ponagleń tam gdzie mieszkam. Z play zerwałam umowę i zapłaciłam ponad 800zl kary umownej i myslalam ze mam spokoj a tu taka niespodzianka...Wiem ze niektóre sprawy sie przedawniają po 3 latach ale nie wiem czy nie został zerwayny bieg. Bardzo proszę o szybka odpowiedz ponieważ nie wiem co zrobić. Czy walczyć czy zaplacic ta wygórowana kwotę komornikowi:/. Mam bardzo mało
Dodam ze na papierach mam wpisane , ze sprawa odbyła sie elektronicznie... w e sadzie. Jak sie bronić i czy w ogole to jeszcze możliwe? Dziekuje za odpowiedzi
Dodam ze na papierach mam wpisane , ze sprawa odbyła sie elektronicznie... w e sadzie. Jak sie bronić i czy w ogole to jeszcze możliwe? Dziekuje za odpowiedzi