Niezrealizowane świadczenie

• Autor wątku Autor wątku mojet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mojet

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Zmarła moja babcia, do wypłaty pozostała emerytura za miesiąc czerwiec. KRUS odmawia mi wypłaty tego świadczenia i każe udokumentować że babcia była na moim utrzymaniu.Faktycznie babcia miała swoją emeryturę ale od kilku lat sporą część swoich dochodów przeznaczałam na jej utrzymanie.Ponieważ od urodzenia mieszkałam razem z babcią prowadziłyśmy wspólne gospodarstwo.Jestem jedyną jej krewną.Jak mam udowodnić,że utrzymywałam moją własną BABCIĘ.....:(

Babcia miała dochód, więc nie była na niczyim utrzymaniu. Prowadzenie wspólnego gospodarstwa nie dowodzi jeszcze utrzymywania kogoś, zwłaszcza że miał on dochód.

Babcia miała dochód...który nie wystarczał na nic....JAK MAM UDOWODNIĆ ŻE POKRYWAŁAM JEJ UTRZYMANIE...:(

jaki był Pani dochód a jaki babci?

Babcia miała emeryturę w wysokości 950 zł ,ja jestem rolnikiem więc trudno określić mój dochód.Przez ostatnie dwa lata Babcia wymagała ciągłej opieki ,wypożyczyłam łóżko szpitalne z materacem.Zakupiłam materac antyodleżynowy,nie wspomnę o pampersach ,lekach ,maściach,opatrunkach.....A gdzie reszta wydatków-opał na zimę,prąd ,gaz,woda itd.Mimo podeszłego wieku 97 lat Babcia lubiła dużo i dobrze zjeść....

Czy ktoś mi podpowie jak udokumentować wydatki.....Tego wymaga KRUS.....

Powrót