Nju mobile usuneli mój numer

• Autor wątku Autor wątku unomomento
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

unomomento

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Opiszę zaistniałą sytuację.

Posiadam numer w sieci nju mobile od 1,5 roku, na kartę. Wszystko było dotychczas w porządku. Telefon służy głównie do odbierania połączeń w firmie. Nju mobile reklamowało, że wystarczy raz doładowac konto i numer będzie ważny cały czas. Ja doładowywałem jakieś dwa razy do roku.
Parę dni temu, ni stąd ni z owąd numer został usunięty z sieci. Karta SIM po prostu nie rejestrowała się i nie łapała zasięgu.
Zadzwoniłem do nich i dostałem informację, że numer został usunięty i tyle.
Telefonów wykonałem kilka i każda osoba mówiła co innego:

Konsultant 1: Numer został usunięty, ponieważ nie doładowywałem konta lub nie wykonywałem żadnych połączeń.
Konsultant 2: Numer został usunięty i nie może zostac przywrócony.
Konsultant 3: Numer został usunięty, nie wiem dlaczego, ale napiszę wniosek i jest duże prawdopodobieństwo, że zostanie przywrócony.

Minęły 2 dni, po których miałem zostać poinformowany o sprawie, a tu nic. Zadzwoniłem jeszcze raz i dostałem odpowiedź:

Konsultant 4: Sprawa nie została wysłana do centrali, muszę ją ponowić i proszę czekać 2 dni. Być może uda się przywrócić numer.

I teraz moje pytanie. Czy to jest normalne i legalne, żeby z dnia na dzień, bez uprzedniej jakiejkolwiek informacji usuwać niby "wiecznie ważny" numer, który jest używany codziennie?

Po raz kolejny cholera mnie jasna bierze jak widzę, jak w tym kraju traktuje się ludzi.

Dzięki. Próbuję wlaśnie wyjaśniać sytuację. Może się uda.

Powrót