Nk stara Nasza Klasa

• Autor wątku Autor wątku Rohiden
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rohiden

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, może i ten temat już był ale nie znalazłem go więc jak coś to przepraszam.
Mam takie pytanie i nie wiem czy dobrze trawiłem a mianowicie, jestem posiadaczem konta na nk czyli dawnej naszej klasy. Od jakiegoś czasu wszedł nowy regulamin, który mi się bardzo nie podoba w wyniku czego chciałbym usunąć konto z nk bez akceptacji tego regulaminu lecz niestety jest to niemożliwe, gdyż jak chce się dostać do panelu w którym usuwa się konto muszę zaakceptować regulamin czyli po prostu wymuszają na mnie akceptację go. Moje pytanie odnośnie tego brzmi czy to jest zgodne z prawem? chcę usunąć swój profil a oni mi na to nie pozwalają.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam

Zgodnie z regulaminem na NK - brak jego akceptacji powoduje usunięcie automatycznie konta w ciągu 30dni.

możesz odznaczyć wszyskie akceptacje i zatwierdzić, ja tak zrobiłam, potem wyskoczy ci, że nie zaznaczyłeś co uniemożliwi ci dalsze użytkowanie konta i znowu automatycznie zaznaczy, więc znowu musisz odznaczyć i ponownie zaakceptować(chyba polecenie dalej lub zatwierdź) i dostaniesz się do swojego konta tylko będzie informacja u góry, że nie zaakceptowałeś zmian i zgodnie z regulaminem konto zostanie usunięte w ciągu iluś tam dni...ale sam możesz je usunąć wcześniej. mam nadzieję że zrozumiale napisałam i pomogłam

A tak a propos możecie napisać co tam takiego niefajnego jest w tym nowym regulaminie... bo nie wiem czy chce mi się tam specjalnie wchodzić by usuwać konto, którego w sumie od dłuższego czasu niezbyt używam ;)

Ponoć wszystko co umieściłeś jest ich i mogą z tym zrobić co chcą :D

Tak, mogą np. Twoją fotkę sprzedać na baner reklamowy. :)

A tak na marginesie: Facebook ma takie same zapisy w regulaminie.

Dnia 23 lipca 2010r nk przegrała ze mną proces o ochronę dóbr osobistych.
musi zapłacić 10 tys zł zadośćuczynienia i przeprosić. nk wprowadzała w błąd nie tylko mnie ale nawet sąd!!skandal!!
Chętnie udzielę wszelkich informacji. Chcę by ta sprawa ujrzała światło dzienne. Nasza klasa nie spełnia decyzji GIODO.
Sprawa bardzo skomplikowana. Walczyłem kilkanaście miesięcy.Wygrałem, teraz chce ostrzec wszystkich przed niebezpieczeństwem nk i ich zakłamaniem.
Pozdrawiam

Nareszcie jakaś dobra wiadomość, tylko dlaczego taka mała kara, 10 tys? Nie wiem dlaczego niezbyt przepadam za nk, chociaż nic mi jeszcze nie zrobili, mam tam jednak konto, ponieważ jest to popularny serwis, dużo znajomych i dobra reklama, szczególnie odkąd jest śledzik:D

Liczy się fakt że nk znowu przegrała.mają za swoje:))

Też mam obecnie proces z nk, więc jak jest ktoś, kto chciałby pogadać... to moj gg 2176141

wygrasz na pewno bo nk łamie prawo i to już nie raz zostało udowodnione

ja słyszałam, o tym że nk może wykorzystać fotografie itp. użytkowników do reklam... ale napisałam do nich z pytaniem w tej sprawie, bo doczytać się tego w regulaminie nie mogłam.
znalazłam tylko ustęp dotyczący wykorzystywania, ale w bazie danych, czyli to co sprawia, że inni użytkownicy oglądają nasze zdjęcia, w naszej galerii itd.. czy też żeby wysyłać powiadomienia o urodzinach...
o to jaką odpowiedź otrzymałam:

Witam,
działania podjęte przez „Nasza Klasa Sp. z o.o.” zmierzają do tego, aby umożliwić Użytkownikom korzystanie z platformy komunikacyjnej nk.pl w sposób pełny, a między innymi do wdrażania przez nas nowych funkcjonalności i usług, jak również dla świadczenia samej usługi Serwisu, konieczne jest pozyskanie zgód zaproponowanych Użytkownikom.

Wspomniane zgody są konieczne dla usług, które będą integralną częścią portalu. W przypadku braku ich akceptacji, nie będziemy mogli ich świadczyć.
Pragniemy poinformować, że nie przekazujemy danych osobowych innym firmom, czy też naszym kontrahentom.
Administratorem przetwarzającym Dane Osobowe Użytkowników jest NK.

Ponadto, pragniemy poinformować, iż zdjęcia nie mogą być przekazywane żadnemu innemu podmiotowi zewnętrznemu. Żaden podmiot zewnętrzny nie będzie mógł umieszczać zdjęcia głównego na własnych produktach. Proszę się nie obawiać, że zdjęcia nie pojawią się na budyniach, pieluchach - jak to sugerują niektóre media. Uprzejmie prosimy o zapoznanie się z Polityką Ochrony Prywatności, która przybliża to, w jaki sposób nk.pl administruje danymi: nk.pl

Mamy nadzieję, że powyższe wyjaśnienie jest dla Pani satysfakcjonujące.

--
Katarzyna Kozdrowska
zespół nk.pl

Witaj na nk.pl - miejscu, w którym znajdziesz swoich przyjaciół!

najlepiej zliwiduj konto by nie mieć z nimi żadnych problemów..nie warto..to są okropni ludzie ..widziałem ich w sądzie ..jak przegrali jakie mieli miny.ale nadal cwaniaczą..niedługo prokuratura generalna zajmie się nk..

Powrót